fbpx

Zwart in je interieur: krachtig en stoer

Zwart in je interieur

Als je zwart doorvoert in je interieur – en dan bedoelen we niet met een enkele accessoire – dan heb je lef. Een donkere muur in het algemeen is weer eens iets anders. Maak je de muur zwart, dan is dat zowel mysterieus als intens en spannend. En wist je dat zwarte kozijnen de buitenwereld naar binnen halen? Tijd voor meer kracht, tijd voor zwart in je interieur!

Matzwart

De eigenschap van zwart is dat het de ruimte verkleint, dat klopt. Tegelijkertijd maakt het de ruimte intiem en maakt het dat het contrasteert met het wit dat in je huis te vinden is. Het is daarom niet verstandig om álles in je woonkamer zwart te maken. Door zwart met wit te combineren krijg je een uitgebalanceerde woonkamer. Zwart heeft een stoere uitstraling, laat dat duidelijk zijn. Maar dan hebben we het wel over matzwart. Zodra je glanzend zwart toepast, wordt de sfeer heel anders. Glanzend is sowieso geen aanrader: je ziet er elk stofje op en elke vette vinger. Ga je voor stoer en mannelijk? Ga dan voor mat. Twijfel je of zwart niet té heftig is, ga dan voor donkergrijs. Dat is net zo stoer, maar net even minder hard.

Combineren met hout

Zwart in je interieur

Wat bijzonder mooi met zwart combineert is hout. Denk je aan een zwarte muur, dan komen jouw houten stoelen en de houten tafel bijzonder mooi uit in de woonkamer. Vooral het stoerdere, grove hout doet het goed bij het zwart. Ook houten accessoires staan heel mooi bij zwart, denk dan eens aan de wat stoerdere accessoires. Een wijnvat bijvoorbeeld of een object van ruw hout. Natuurlijk kun je ook de zwarte muur combineren met een felle kleur, maar daar wordt direct de sfeer anders, meer elegant en luxe van. Een krachtig interieur krijg je door krachtige kleuren te gebruiken. En zwart is dan de meest krachtige variant.

Warmte en sfeer

Zwart in je interieurVind je een zwarte muur té heftig, denk dan aan een grote zwarte bank, een zwarte tafel en bijvoorbeeld een zwarte schouw. Zwarte eetkamerstoelen maken het plaatje compleet. Maak je de rest wit, dan ontstaat ook een stoer uiterlijk. Aan de muur kun je dan bijvoorbeeld juist het zwart weer de overhand geven in schilderijen, lampen en andere accessoires. Over de stoel drapeer je bijvoorbeeld een zwarte deken. In dit contrastrijke interieur misstaat hout zeker niet. Dit geeft de kamer net even wat meer warmte en sfeer.

Zwart het nieuwe wit?

Zwart lijkt het nieuwe wit te worden in het interieur. Waar men vroeger heel neutraal koos voor een witte muur, een witte kast en witte accessoires, geldt dat nu voor zwart. Wist je dat zwart bij heel veel stijlen te combineren is? Een zwarte kast staat bijvoorbeeld prachtig bij een grove stenen muur. Een zwarte deur geeft een bijzonder gaaf effect en een zwarte ladekast met grove metalen handvatten maken van je woonkamer een industrieel geheel. Met zwart in je interieur krijgt je woonkamer kracht!

 

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *