fbpx

Met tulpen haal je de lente in huis

met tulpen haal je de lente in huis

Bloemen staan garant voor een frisse sfeer in je woning. Haal je tulpen in huis, dan haal je de ontluikende lente, het voorjaarsgevoel en vrolijkheid in huis. Eigenlijk zou je de tulp dus het hele jaar wel in je huis willen hebben.

Symbolisch cadeau

Met een bos tulpen kun je aankomen, als je bij iemand op bezoek gaat. Maar wist je dat achter elke kleur een symbolische betekenis schuilgaat? Voel je genegenheid of liefde voor de persoon waar je de tulpen aan gaat geven? Kies dan voor de kleur rood. Oranje tulpen betekenen enthousiasme, terwijl witte tulpen juist onschuld en puurheid symboliseren. Met gele tulpen breng je warmte en zonneschijn en met paars waardigheid. Tot slot hebben we nog roze en zelfs zwarte tulpen. De roze staan voor elegantie, de zwarte voor complete opoffering. Wil je al deze symbolen in één geven? Dan geef je een prachtige bos gemengde tulpen en zit je altijd goed!

met tulpen haal je de lente in huis

Langer genieten van tulpen

met tulpen haal je de lente in huisTulpen hebben de naam kort in de vaas te staan. Toch kun je het vaasleven verlengen met een paar simpele tips. Bijvoorbeeld dat het verstandig is om een hoge vaas te kiezen voor een bos tulpen. Zo krijgen de bloemen de ruimte, als ze nog een paar centimeters doorgroeien. Als je tulpen voor je ze uit het papier haalt eerst even zo met papier en al in de vaas zet, blijven ze langer recht. Dit komt omdat ze zich alvast vol water zuigen. De temperatuur van het water in de vaas is ook belangrijk. Zet je bloemen altijd in water op kamertemperatuur. Het is slim om de tulpen schuin af te snijden, voor je ze in de vaas zet. En tot slot een tip waar je waarschijnlijk nog niet eerder aan gedacht hebt: zet de tulpen niet in de buurt van je fruitschaal. Dit verlengt het leven van de tulp enorm.

Ook in de herfst tulpen?

Dat een tulp alleen in de lente verkrijgbaar is, is misschien jammer. Maar aan de andere kant: zo blijft de bloem altijd speciaal. Toch zijn er alternatieven genoeg voor het hele jaar door tulpen. Kies niet voor de plastic variant, dat is echt een dooddoener. Wil je ook in de herfst mooie tulpen, kies dan voor een mooi tulpenschilderij. Een levensgrote gele tulp in je woonkamer en je haalt het hele jaar door de zon in huis. Of kies voor een grote foto van een tulpenveld, waarmee je helemaal een lentegevoel in huis haalt.

Wisseling van seizoenen

Vind je het hele jaar door tulpen aan de muur te veel van het goede? Wil je toch liever ook op je muur de wisseling van seizoenen meemaken? Dan is het ook ontzettend leuk om vier verschillende schilderijen in huis te hebben: een van een tulp, een van klaprozen, een met de vallende blaadjes en een vierde met een winters tafelreel compleet met rijp. Verandert het weer, dan verander je eenvoudig de sfeer in je woonkamer. En heb je op elk moment van het jaar dé juiste sfeer in huis.

met tulpen haal je de lente in huis

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Een reactie op “Met tulpen haal je de lente in huis

 1. Gerrie van Hartskamp zegt:

  Super goede informatie over tulpen!!!
  Mijn favoriete bloemen!!!
  Ik wil ook absoluut geen
  kunstbloemen!!!!!
  Het wisselen van zeizoenen aan de wand, lijk mij zo mooi!!
  Ps, ik woon klein, jammer, maar toch probeer ik wel het één of het ander door uitbeelden van de jaargetijden. Ik houd me aanbevolen voor bruikbare tips!!
  M. vr. gr.
  Gerrie van Hartskamp
  Nunspeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *