fbpx

Schilderen op nummer: relaxen en creëren

Schilderen op nummer

Je kent schilderen op nummer wellicht van de cadeaupakketjes die je al jaren kunt kopen voor kinderen. Vooral creatieve kinderen zijn gek op knutselen en met schilderen op nummer kunnen ze lekker inkleuren met verf. Maar wist je dat er ook pakketten voor volwassenen verkrijgbaar zijn? Een soort kleuren voor volwassenen, maar dan anders. 

Duidelijk genummerd

Met kleine potjes verf ga je aan de slag en je kleurt alle vakjes stuk voor stuk in. Je verrast jezelf met het patroon dat na verloop van tijd verschijnt. De vakjes zijn allemaal genummerd en de nummers corresponderen met het nummer dat op het verfpotje staat. Je kunt dit niet fout doen! Het is een kunst om binnen de lijntjes te verven, maar gelukkig krijg je er ook een fijn kwastje bij. Schilderen op nummer voor volwassenen heeft uiteraard wel een hogere moeilijkheidsgraad dan de pakketjes voor kinderen. Maar die uitdaging ga je natuurlijk graag aan. 

Voorbereiding is alles

Zodra je aan de slag gaat, is het praktisch om even wat voorbereidingen te treffen. Zo is het slim om een bakje water klaar te hebben staan, zodat je regelmatig je kwastjes schoon kunt maken. Ook een stukje keukenpapier is handig, omdat je de kwast dan ook droog kunt maken. Verder zet je een gezellig muziekje op en schenk je jezelf een kopje koffie of thee in. Warme chocolademelk kan uiteraard ook! Zodra je zit kan het grote genieten beginnen. Heerlijk geconcentreerd aan de slag en je gedachten de vrije loop laten gaan. Voor je het weet is de avond voorbij.

Even doorzetten

Ben je eenmaal aan het pakket begonnen, dan is het slim om niet te lang te wachten met afmaken. De kleine potjes verf kunnen namelijk uitdrogen, als er lucht bijkomt. Gemiddeld genomen kun je zo’n twaalf weken doen van een potje dat open geweest is. Het is dus sowieso slim om de potjes goed dicht te doen, zodra je met die kleur klaar bent. De potjes die je nog niet nodig hebt, laat je lekker dicht. Het is daarom praktisch om eerst één kleur helemaal af te maken, voor je het volgende potje opent. Zo kun je evengoed lang over het creatieve project doen. 

Van de straat

Voor je het weet kun je overdag niet wachten tot je ’s avonds weer heerlijk verder kan met je leuke hobby. Oké, je bent wat avonden van de straat, maar zodra je schilderen op nummer helemaal ingevuld is, heb je ook wat. Je kunt er een mooi lijstje omheen doen of hem zo aan de muur hangen. En heb je de smaak te pakken? Dan koop je toch nog zo’n mooi pakket? Creëer je gewoon voor elke ruimte een mooi plaatje. 

Steentjes op nummer

Een andere mogelijkheid voor creatief bezig zijn is Daimond Painting. Dat is net zoiets als schilderen op nummer, maar dan met kleine steentjes. Je legt deze met een pincet op een plaklaagje en zo maak je ook je eigen schilderij. Met die steentjes werkt het hetzelfde, ook hierbij is op het papier aangegeven waar je welke kleur moet plakken. Diamond Painting is helemaal hip en ook daarin kun je veel patronen kopen. Dus heb je alle schilderpakketjes al gedaan? Dan ga je gewoon met steentjes verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *