fbpx

Wanddecoratie: wat hang jij aan de muur?

wanddecoratie

Heel lang was de strakke witte muur een trend. Maar vandaag aan de dag willen we weer kleur aan de muur. En wat je aan de muur hangt, is heel persoonlijk. Misschien vind je een druk behangpatroon helemaal leuk? Of wil je een mooie fotolijst? Denk eens aan wanddecoratie met canvas. Een wat, waar, welk, wie en wanneer over wanddecoratie!

Wat past hier bij?

De eerste tip is dat je goed kijkt naar de rest van de inrichting van je woning. Kijk naar kleur en naar vorm. Heb je heel veel meubels in je woning staan, dan is het wellicht druk genoeg en kies je voor een neutraal printje op de decoratie. Of je kiest voor een mooie zwart-wit foto van je kinderen, die je op canvas af laat drukken. Heb je een heel erg wit interieur, ga dan gerust voor iets geks. Veel felle kleuren of een canvas van groot formaat bijvoorbeeld.

Waar word je blij van?

Een persoonlijke wanddecoratie maakt dat de ruimte echt van jou is. En voor een persoonlijke print kies je een thema dat bij jou en je interieur past. Bijvoorbeeld een prachtige vakantieherinnering. Of een mooie canvas van een wereldstad. Omdat je daar graag eens naartoe gaat, of omdat je daar mooie herinneringen aan hebt. De uitstraling van een canvas moet bij je passen. Hou je van veelkleurig of ga je voor zwart-wit? Hou je van bloemen of zijn dieren meer je ding? Het leuke is dat er voor elk persoon wel dé perfecte canvas te vinden is. En daar word je blij van!

Welk materiaal hoort bij jou

Wil je strak dan ga je voor een foto achter glas. Wil je speels dan is canvas misschien meer jouw ding. Als je voor canvas kiest, dan hoef je de foto namelijk niet in te lijsten. Het materiaal is zo dat het als wanddecoratie direct compleet is. Bijvoorbeeld omdat het linnen ook over de zijkanten gespannen wordt. Dit maakt dat je geen oneffenheden ziet en dat je het zo aan de muur kunt hangen. Kant-en-klaar, zeg maar.

Wie staat er op je mooiste foto?

Kies je voor het uitvergroten en ophangen van je mooiste foto? Dan heb je vast wel een prachtige foto van de mensen die je liefhebt. Een foto van je (klein)kinderen bijvoorbeeld of een bijzondere plaat van je geliefde. De persoon die op de foto staat maakt dat de foto sowieso al mooi is. Als die foto dan ook nog gemaakt is op een tijdstip waar je leuke herinneringen aan hebt, dan kijk je toch met liefde naar de grote print aan de muur.

Wanneer kies je voor meer canvassen

Je kunt een grote wanddecoratie ophangen, maar ook meerdere kleintjes. Het effect van die meerdere schilderijen is heel erg leuk, als je kiest voor een meerdelige canvas. Je kunt ook een aantal bij elkaar passende wanddecoraties met elkaar combineren. Doe je dat, dan kun je afwisselen met formaten, wat het effect heel speels maakt. Kies je voor een grote, kijk dan goed naar de muur waar je de wanddecoratie op wilt hangen. Even met de centimeter langs de muur. Twijfel je aan het formaat? Dan kun je met verwijderbare schildertape een frame maken om het vooraf te bekijken. Het is een cliché, maar wel waar: meten is weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *