fbpx

Muurdecoratie landelijke stijl: huiselijk en stoer

Heb je een robuuste, landelijke stijl in je woning, dan trek je dat natuurlijk het liefst ook in je meubels en accessoires door. Enorme lampen, een grote bank om op te leven en accessoires van materialen als beton en ruwhout, het maakt het plaatje compleet. Of is het de muurdecoratie die ’t hem doet?

In grote én kleine huizen

Je waant je in een oude boerderij ergens op het Franse platteland. Dat is wat de landelijke stijl zo’n beetje inhoudt. Nu denk je wellicht dat dit alleen toegepast kan worden in een villa met uitzicht over weilanden, maar dat is natuurlijk niet waar. Ook in een woonwijk kun je in een huis van gemiddeld of zelfs klein formaat de landelijke stijl toepassen. Denk bij de kleinere woningen vooral aan de toepassing van materialen. Je kunt dan misschien niet die enorme leefbank kwijt, maar het kleinere formaat voldoet prima, als hij maar gemaakt is van een materiaal dat landelijk aandoet.

Sfeer aan de muur

In elke ruimte kun je de landelijke stijl toepassen, maar denken we aan de slaapkamer, dan denken we aan robuuste meubelen en een mix met brocante. Door gebruik te maken van mooi textiel, krijg je een warme slaapkamer. Je zou zo in het bed willen kruipen! Aan de muur hang je hier bijvoorbeeld een canvas muurdecoratie met een wild veldboeket. Of juist een detail met bloemen, wat perfect bij de brocante past. Denk groot, het formaat van het canvas doek mag best enorm zijn. Een groot formaat muurdecoratie is zeer bepalend voor de sfeer die er in de hele ruimte hangt.

Landelijk canvas print muurdecoratie

Bron: https://www.poliptix.be/bloemen-canvas-foto-voor-huisdecoratie.html

Grote bank, grote prent

Voor boven die grote leefbank moet je ook groots denken. En dan bedoelen we: enorm. Zo groot als je bank is, zo groot is je wanddecoratie. Maak gebruik van de kleuren die je in de woning gebruikt. Veel hout? Laat dat dan terugkomen in de canvas. Als extra decoratie zet je op de tafel een grote betonnen schaal neer, waarin je bijvoorbeeld bloemwerk neerlegt. Uiteraard heeft de woonkamer ook een openhaard. Een echte of als dat niet kan, een haard die de suggestie wekt echt te zijn. De keus hierin is enorm. Samen met de grote wanddecoratie zet je met deze eenvoudige stappen een prachtige landelijke stijl neer. Een woonkamer waar je je thuis in voelt.

Brood bakken en lang tafelen

In een landelijke woning is de keuken een echte leefruimte. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, maak je daar natuurlijk gebruik van. Je keuken ziet eruit alsof je elke dag vers brood bakt. Een woonkeuken is een ruimte waar je graag in vertoeft. Een mooie eettafel, stoelen waar je uren op kunt zitten en een keukenblok waaraan je de lekkerste gerechten maakt. Voor jezelf, maar ook voor je gasten. In een woonkeuken ga je heerlijk lang tafelen. De ruimte heeft daarom passende decoratie nodig. Denk bijvoorbeeld aan een canvas doek waarop oriëntaalse kruiden staan afgebeeld. Uiteraard is oriëntaals en landelijk heel iets anders, maar door het kleurgebruik en de compositie staat deze wanddecoratie prachtig bij een mooie, landelijk houten keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *