fbpx

5x muurdecoratie voor de kinderkamer

Drie varkentjes voor decoratie van kinderkamer

De kinderkamer leent zich bij uitstek om helemaal los te gaan. Het begint al bij een babykamer, die via een meisjes- of jongenskamer een metamorfose ondergaat naar een tienerkamer. Maar wat hang je in zo’n kamer aan de muur? We geven je inspiratie voor vijf verschillende muurdecoraties, toepasbaar voor alle leeftijden.

Canvas aan de muur

Je kunt uit de collectie standaard canvas wanddecoratie een mooie plaat uitzoeken en deze in de kinderkamer ophangen. Uiteraard kun je ook je kind zelf laten kiezen. Kinderen weten zelf heel goed wat ze mooi vinden. Is de wanddecoratie in dezelfde stijl van kleuren als de rest van de kamer, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Aan de andere kant: wat maakt het uit? Hoe meer kleuren in een kinderkamer, hoe vrolijker. Je kunt ook een canvas laten maken van een mooie foto. Of wat dacht je ervan om je kind zelf een foto te laten maken en deze op canvas af te laten drukken? Kortom: canvas wanddecoratie biedt vele mogelijkheden.

Fotobehang

Je hebt hele mooie behangetjes voor de kinderkamer. Wat je ook kunt laten maken, is fotobehang. Als je een foto van hele hoge resolutie hebt, kun je deze heel groot laten uitvergroten, zodat het een hele wand beslaat. Is jouw kind bijvoorbeeld groot fan van olifanten, dan kun je prima een mooie foto van een olifant vergroten en op de muur plakken. Uiteraard ga je dan eerst een dagje naar de dierentuin, hou je er ook nog een leuk uitje aan over! Waar je kind ook gek van is, als er geen foto van te maken is, dan is er vast wel standaard behang aanwezig met dat beeld erop.

Muurschildering

Misschien ben je zelf heel creatief, misschien laat je het doen. Er zijn een heleboel kunstschilders die een muurschildering maken als dienst aanbieden. Als je kind wat groter is, kun je het hem of haar ook zelf laten doen. Dan wordt de muurschildering iets minder professioneel, maar reken maar dat je kind er zelf hartstikke trots op is. Mocht je nu zelf twijfelen aan de creatieve capaciteiten van je kind, kun je het ook iets kleiner aanpakken. Wat dacht je van een mooie tekening digitaliseren en het op canvas af laten drukken?

Groot prikbord

Natuurlijk kennen we het prikbord aan de keukenmuur, maar in de kinderkamer kun je best grootser denken. Wat dacht je van een prikbord van twee bij een meter? Een prikbord zorgt voor een continu veranderend beeld. Je kind kan er zijn eigen tekeningen opprikken, maar ook zijn zwemdiploma, die leuke kaart die oma vanaf de vakantie stuurde of een poster uit een tijdschrift. Omdat het een prikbord is, kost het je niet elke keer gaatjes in het behang.

Meetlint

Heel cliché, maar elk kind hoort het met grote regelmaat: wat word je groot! Hoe groot je kind daadwerkelijk geworden is, kan hij zelf opmeten met een meetlint. Je hebt hier speciale meetlinten als wanddecoratie voor op de markt, maar je kunt er ook zelf een maken. Met streepjes geef je met elke maand aan hoe groot je kind is. Leuk, om er een datum bij te noteren. Zo kun je later altijd nog terugzien hoe je kind gegroeid is. En kan je kind na het horen van de clichévraag direct antwoorden: ja hè, tien centimeter groter dan vorig jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *