fbpx

Herdenk 2017 met een fotocollage

Fotocollage op canvas - herdenk 2017

Heb je mooie herinneringen aan het afgelopen jaar? Leg dat dan vast in een fotocollage. Van januari tot december kun je je mooiste foto’s uitzoeken en in een mooie collage aan de muur hangen. Je hebt dan niet alleen een unieke wanddecoratie, je kunt er ook nog eens prima bij wegdromen. Met een collage van je mooiste foto’s breng je als het ware een ode aan het afgelopen jaar.

Zorg voor variatie

Een jaar staat vaak bol van mooie herinneringen. Het begint al met sneeuw, schaatsen en bijvoorbeeld de verjaardag van een van de (klein)kinderen. Langzaam komt het mooie weer en in de zomer volgt uiteraard de zomervakantie. In het najaar werk je toe naar de herfst, kerstmis en oud en nieuw. Elk seizoen heeft zijn prachtige momenten en eigen herinneringen. Probeer dus van elke gebeurtenis mooie foto’s uit te zoeken en kijk daarvoor naar alles wat er in 2017 gebeurd is. Een fotocollage maken kun je zelf doen, maar als je daar niet zo heel handig mee bent, kun je het ook laten doen. Dat is toch goed om te weten, voor als je zelf tegen het klusje op ziet. Begin dus snel met het verzamelen van beeld van bijzondere gebeurtenissen. Denk hierbij aan de uitreiking van een diploma of een rijbewijs, je gezellige verjaardag, maar ook alledaagse gebeurtenissen als een lekkere maaltijd, een gekregen bosje bloemen of een dag op je werk. Hoe gevarieerder, hoe leuker!

Alleen geschikte zomerfoto’s?

Natuurlijk, ook alleen foto’s van de vakantie doen het ook goed in een fotocollage. Toch is het leuk en apart om het hele jaar vast te leggen. Een leuk idee voor volgend jaar? Begin daar dan nu mee. Maak elke maand een aantal foto’s waarvan je de meest bijzondere in een speciaal mapje op je computer bewaart. In de eerste week van januari kun je dan direct een mooie nieuwe fotocollage laten afdrukken. Zo heb je elk jaar een mooie herinnering aan het voorgaande jaar. Natuurlijk gooi je die van vorig jaar niet zomaar weg, er is vast wel een plekje in je woning waar je alle collages van voorgaande jaren kwijt kunt. Leuk, om zo in een oogopslag te zien hoe jij en je gezinsleden veranderen!

fotocollage herinneringen

Die boom!

Overigens hoeft een fotocollage niet slechts een herinneringenbord te zijn. Wat ook heel erg leuk is, is vanuit een bepaald standpunt elke maand een foto te maken. Stel je hebt een prachtige boom in de tuin. Maak dan elke maand een foto van die boom. Denk er wel aan om steeds hetzelfde standpunt in te nemen, dat geeft het mooiste effect. Ook de tijd van de dag is essentieel. Probeer hier maandelijks een vast moment voor in te plannen, op bijvoorbeeld de vijftiende of elke eerste maandag van de maand. Bij een boom zie je het verschil in de seizoenen heel goed, bij andere objecten misschien iets minder. Zorg er dan voor dat je de lucht goed in beeld hebt, zodat je het verschil in kleur goed ziet, zo ontstaat een collage van de seizoenen.

 

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *