fbpx

Afwisselen met muurdecoratie

Muurdecoratie met canvas foto van kleurrijke nacht stad

Muurdecoratie is de finishing touch van je inrichting. Het geeft je kamers een bepaalde sfeer en is soms prominent aanwezig. Zo prominent dat het misschien ook snel verveelt. En daar is een simpele oplossing voor: afwisseling! Afwisseling maakt dat je steeds weer een andere kamer hebt en dat maakt het spannend.

De vier seizoenen

Een eenvoudige tip van afwisselen met wanddecoratie is meegaan met de seizoenen. In de lente hang je een frisse wanddecoratie op met de beeltenis van bloeiende tulpen. In de zomer vervang je hem voor een print van een bos frisse zonnebloemen. Wordt het herfst dan hang je de vallende blaadjes op en in de winter gaan we voor een prent met sneeuw en ijs. Het mooie van deze afwisseling is dat je ook steeds een ander gevoel bij je kamer krijgt. En dat is precies het gevoel waar je qua seizoen aan toe bent. En ben je in de winter een beetje moe van de kou? Dan hang je toch alvast je tulpen op! Je bent zo weer in een zonnige bui.

Wissellijst

Afwisselen kan heel eenvoudig met een wissellijst. In de lijst hang je steeds iets nieuws op. Maar niet elke wanddecoratie hoeft overigens in een wissellijst. Als je gaat voor wanddecoratie van canvas, dan is het doek opgespannen op een houten frame. Dit frame kun je zonder lijst ophangen. Ook omdat de zijkanten veelal bedrukt zijn, is het zonder lijst helemaal compleet. Een canvas wanddecoratie kun je simpelweg ophangen aan een spijker, maar je kunt ook een speciaal systeem installeren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een ophangrail. Hieraan kun je op een luxe manier je canvas ophangen. En wil je een nieuwe canvas? Dan kun je hem zo vervangen, zonder extra gaten in de muur.

Plank met accessoires

Afwisselen kan ook met andere decoratie dan canvas wanddecoratie. Je kunt bijvoorbeeld een fraaie plank aan de muur monteren, waarop je wat in het oog springende accessoires uitstalt. Door deze accessoires zo af en toe te vervangen, kun je een heel andere sfeer in de kamer creëren. Zo kun je bijvoorbeeld het ene jaar helemaal gek zijn van accessoires in de kleur rood, die je het jaar erna vervangt voor accessoires in het zwart. Het jaar erna wissel je af en zet je rood en zwart door elkaar. Zo heb je elke keer weer want nieuws op de plank.

Kleur op de muur

Prominente wanddecoratie is meestal groots. Dit betekent dat het nogal in het oog springt, als je de kamer binnenkomt. De ruimte boven de bank leent zich meestal uitstekend voor het ophangen van een supergrote wanddecoratie. Meestal zijn de grote canvassen ook wat prijziger, dus zomaar wat anders neerhangen doe je niet snel. Je kunt dan ook de sfeer in de kamer veranderen door de muur achter de wanddecoratie een ander kleurtje te geven. Doe eens gek! Je wanddecoratie komt heel anders uit aan een groene muur dan aan een witte. Probeer verschillende kleuren uit met verschillende stroken papier. Zo kun je testen welke kleur het mooist past bij die mooie grote wanddecoratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *