fbpx

Zelf muurdecoratie maken met Diamond Painting

Creatief bezig zijn is hartstikke ontspannen. Een relatief nieuwe vorm van ‘knutselen’ is Diamond Painting of Diamant Schilderij. Met kristallen steentjes, in allerlei kleuren, maak je zelf een schilderij. Hoe groots je aan de slag gaat, dat ligt natuurlijk aan jezelf. Maar pas op: voor je het weet heb je de smaak dermate te pakken, dat je in elke ruimte een Diamond Painting hebt hangen!

Het nut van creatief bezig zijn

Allereerst: iedereen zou creatief bezig moeten zijn. Nu heeft niet iedereen het in zich, maar als het goed is hebben we enige basis. Als kind hebben we heel veel geknutseld, al is het alleen al op school. Door als kind veel te knutselen, heb je een basis voor later. Je kunt creatiever denken, je leert trots te zijn op jezelf en bent een ster in experimenteren. Op een zekere leeftijd laten we het knutselen vaak los. We maken er geen tijd voor of denken dat we het niet leuk meer vinden. Toch zijn er zat creatieve hobby’s die door volwassenen omarmt worden. Neem bijvoorbeeld Diamond Painting!

Borduren met diamant

Je kunt Diamond Painting een beetje vergelijken met borduren. Tenminste, zo ziet het er op het oog uit. De ondergrond is van canvas. Hierop is een patroon aangegeven, zodat je heel eenvoudig ziet waar je welk steentje moet neerleggen. Het leuke is dat je een compleet pakket bestelt: inclusief alle materialen. Het canvas is als het ware bekleed met lijm. Trek je de beschermfolie eraf, dan kun je de steentjes erop plakken. Er zijn ook pakketten waar je werkt met een pen met wax.

Ontspannend bezig zijn

Omdat het canvas voorbedrukt is, kun je eigenlijk niets fout doen. Je kunt jezelf urenlang vermaken met een creatie die almaar mooier wordt. Het is een beetje zoals schilderen op nummer, een eerdere knutseltrend, maar dan nóg leuker. Kun je je voorstellen? Heerlijk een muziekje aan, lekker een beetje meezingen en op je gemak de gekleurde diamantjes op zijn plaats leggen. Kopje thee erbij. Alleen van de gedachte word je toch al helemaal zen?

Knutselen zonder rommel

Diamond Painting is een hobby die weinig rommel geeft. Geen geknoei met verf of lijm, je kunt heel schoon werken. Kijk wel als je het opruimt of je geen steentjes hebt laten vallen. Voor je het weet ben je ze kwijt in de stofzuiger! Diamond Painting is door de mini-onderdelen niet geschikt voor hele kleine kinderen.

Tips!

Om de uiteindelijke creatie nog mooier te maken hebben we een aantal tips voor je:

  • Na levering kun je het doek plat maken door er een zwaar boek op te leggen
  • Een vlakke ondergrond tijdens het werken is een must!
  • Haal steeds maar een klein stukje van de beschermfolie weg
  • Probeer overzichtelijk te werken
  • Werk met de meegeleverde ‘pen’ of pincet: zo beschadig je niks en kun je secuurder werken
  • Druk de steentjes goed aan
  • Maak gebruik van sorteerbakjes: zo hoef je niet te zoeken naar de kleurtjes
  • Grote hoeveelheden steentjes kun je bewaren in een hersluitbaar zakje.
  • Werk overdag of gebruik een daglichtlamp

Nieuwsgierig geworden? Verras jezelf en ga aan de slag met Diamond Painting!

Groot assortiment van Diamond Paintings (Diamant Schilderijen) kun je in onze webshop kopen.

Bvb: Diamond Painting – Vier Seizoenen

Diamond Painting - Vier Seizoenen - Hobby - DIY decoratie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *