fbpx

DIY: creatieve wanddecoratie

Doe-het-zelf creatieve wanddecoraties

Veel mensen staan creatief in het leven. Toch kopen zij veelal standaard woonaccessoires. En dat terwijl creatieve mensen bij uitstek de mensen zijn die unieke ideeën hebben over de inrichting van hun woning. Waarom niet eens creatief uitspatten? Begin met het maken van jouw eigen wanddecoratie.

Haken

In de jaren zeventig van de vorige eeuw zagen we dit zeer vaak: gehaakte kleden van dik katoenen garen. Ook de hangplanten werden in een gehaakte constructie opgehangen. Deze trend is weer helemaal terug! Met het katoenen garen kun je tal van andere accessoires maken, waardoor je een mooi, samenhangend geheel in je woning krijgt.

Boodschap

Gek op tekstboodschappen? Ga eens aan de slag met handlettering. Je kunt bijvoorbeeld een groot krijtbord aan de muur hangen en eens in de zoveel tijd een nieuwe boodschap noteren. Of als je een tekst voor langere tijd wilt, kun je hem op papier maken, inscannen en op canvas laten drukken. Zo heb je een zelfgemaakte wanddecoratie die er hartstikke professioneel uitziet.

Herinneringen

Foto’s doen het ook altijd goed aan de muur. Je kunt zelf mooie fotolijstjes maken of juist een digitale collage. Wat je er uiteindelijk ook van maakt: je moet eerst met je fotocamera op pad voor het schieten van mooie plaatjes. Ook dit is natuurlijk creatief! En met die fantastische plaatjes, kun je een prachtige wanddecoratie maken.

Verzamelingen

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het verzamelen! Jouw mooiste verzameling wil je natuurlijk showen. Hang een paar oude kistjes aan de muur en zet ze erin. Of hang een paar mooie boekenplanken op. Je kunt natuurlijk ook voor de ouderwetse letterbak gaan. Hierin zet je kleine herinneringen aan mooie momenten.

Show it!

Je fotografieskills kun je natuurlijk al laten zien in die zelfgemaakte lijstjes of in een collage, maar ook een enkele foto aan de muur doet het goed. De allermooiste laat je afdrukken op canvas. Hoe groter het formaat, hoe indrukwekkender het is. Heb je er weleens aan gedacht om een foto te maken van je favoriete gerecht? Het is weer eens iets anders, maar zal zeker niet misstaan aan je keukenmuur.

In het licht

Net als in de oude kerken, maar dan anders: glas in lood. Het maken van een mooie glas in lood is een vak apart. Heb je dat onder de knie, dan kun je prachtige creaties maken. Voor aan de wand, maar ook voor het raam. Glas in lood wordt extra sfeervol als er licht doorheen schijnt. Je kunt het dus ook prima hangen voor een raam in een tussenmuur. Heb je daar geen ramen? Misschien kun je dit ook zelf maken?

Time to relax

Tijdschriften, ze zijn om te lezen, maar soms ook prachtig om te zien. Maak een mooi tijdschriftenrek, waarin je de allernieuwste of juist mooie verzamelde oude tijdschriften showt. De oude tijdschriften kun je opsporen op bijvoorbeeld een rommelmarkten. Het tijdschriftenrek maak je van hout, metaal of een ander materiaal. Het is maar net wat bij je past! En als het hangt, pak je zo af en toe natuurlijk ook een tijdschrift eruit om even door te bladeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *