fbpx

Wat is een fotocollage en hoe maak je het?

Als je wilt jouw geliefde aangenaam verrassen of gewoon om het interieur van uw huis te diversifiëren, dan maken van een collage zou een prachtige idee zijn. In dit artikel zullen we jij vertellen over wat is een fotocollage, evenals wat zijn de belangrijkste variëteiten. Je leert ook over het proces van het maken van een fotocollage met jouw eigen handen.

Fotocollage maken

Collage is een origineel beeld van verschillende foto’s en afbeeldingen. Er zijn twee fundamentele manieren om een collage te maken. Voor de eerste manier zal je een groot vel papier nodig hebben, waarop alle elementen van de collage zullen worden geplaatst, lijm, schaar, en ook de materialen waaruit je van plan bent om een ​​collage te maken zoals: foto’s, tijdschriften, kranten enz. In één collage kunnen verschillende materialen worden gecombineerd – het uiterlijk van collage kan alleen worden beperkt door uw verbeelding.

Het enige wat je nodig hebt om een ​​collage te maken als je kiest voor de tweede manier is een computer, een grafische programma, de digitale foto’s of afbeeldingen en een basiskennis van grafisch design. Opmerking: de bronnen voor de fotocollage kunnen verschillende digitale foto’s of afbeeldingen zijn van uw computer of internet.

Soorten van fotocollage’s

  • Het grootste pluspunt van collages is dat ze volledig aan bepaalde onderwerp toegewijd kunnen zijn. Als we praten over de meest populaire vormen, dan denken wij meteen aan familie collages. De ideale materiaal voor zulke collages zijn natuurlijk de foto’s van alle gezinsleden.
  • De tweede populairste soort van collage zijn “romantische” collages, het illustreert een verhaal van een echtpaar. Deze collage is niet alleen een originele manier om uw tweede helft op te vrolijken, maar ook een geweldig cadeau voor de volgende belangrijke datum – de huwelijksverjaardag of bruiloft.
  • Wij mogen niet vergeten over de collage van uw vakantiefoto’s. Vakantie collage is het oorspronkelijke rapport van uw vakantiefoto’s op één plaats. Deze collage zou een creatieve decoratie / inrichting voor uw woonkamer of slaapkamer kunnen zijn.
  • De collages van het verlangen zijn zeker ook zeer populair, zij hebben als doel om een lijst van doelen en doelstellingen voor het jaar te maken, en zal u motiveren om dan deze doelen te bereiken.

Dus, nu weet je wat is een collage, welke soorten van collages zijn er en dat betekent dat het tijd is om een fotocollage zelf proberen te maken.

Hoe maak je zelf een fotocollage?

Om een collage van jouw foto’s te maken heb je nood aan een grafische applicatie op uw computer of collage maker website. Wij geven een overzicht van een aantal applicaties en websites die je zou kunnen eventueel gebruiken.

Fotocollage maken betalend

Photoshop

Photoshop is bekend bijna bij iedereen, Photoshop wordt gebruikt door professionele grafische designers om zeer mooie afbeeldingen te maken. De applicatie is betaalbaar en vereist applicatie kennis.

Picture Collage Maker

Picture Collage Maker is een krachtig programma van PearlMountain dat ideaal is voor het maken van collages en scrapbooks van je foto’s. Het is geschikt voor gebruik met Windows of Mac OS X. Je hoeft zich niet voor te bereiden op het bemeesteren van een moeilijk programma – Picture Collage Maker is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. Er zijn honderden sjablonen, foto-opmaak en achtergronden beschikbaar die passen bij elke momentopname. Je kunt tekst, kleur toevoegen en de grootte van uw foto’s gemakkelijk aanpassen. Of je nu een collage-expert bent of een beginner, met dit programma kun je prachtige collages met een paar klikken produceren.

Collagelt

Dit is een ander programma dat door PearlMountain wordt aangeboden en biedt weer prachtige eenvoud om foto collages te maken. Er zijn tal van sjablonen die passen bij elke smaak, of je kunt vanaf een blanco blad beginnen. Het beste van alles, CollageIt maakt automatisch de collages voor jou en bied je een real-time preview voordat je jouw creaties met vrienden en familie deelt. Dit is geschikt voor elk ervaringsniveau en is ideaal voor het transformeren van jouuw stapels foto’s in prachtige collages in seconden.

SnowFox Photo Collage Maker

Geen computer vaardigheid of flair voor ontwerp is nodig voor SnowFox’s Collage Maker. Dit programma kan gemakkelijk worden beheerd door iedereen met een verzameling foto’s en kan niet eenvoudiger zijn. Om het proces snel en gemakkelijk te maken, biedt SnowFox Photo Collage Maker een selectie van 5 sjablonen en kun je foto’s importeren om ze in de sjabloon naar keuze te laten vallen. Achtergronden kunnen worden aangepast om ervoor te zorgen dat jouw collage zich uitstrekt, en je kunt zelfs bijschrift toevoegen aan de foto’s om het laatste stuk wonderbaarlijk te maken. Jouw meesterwerk kan worden afgedrukt of gedeeld met familie en vrienden, of kan worden ingesteld als uw computer behang.

Gratis fotocollage maken

Paint

Elke computer gebruiker kent applicatie Paint, de applicatie wordt meegeleverd met de Windows besturingssysteem en  is simpel voor het gebruik. Drag en drop wat foto’s op een blad, positioneer zij zoals je wilt en voilà!

Canva Collage Templates

Canva is een allround designpakket dat je in de browser of als iPad app kunt gebruiken. Je registreert gratis en voeg functies toe als je ze nodig hebt, sommige van hen zijn gratis en sommige van hen worden betaald. Onder zijn gereedschap zijn er veel collagesjablonen – nog eens, sommige gratis en wat betaald voor – die er goed uitzien en makkelijk te gebruiken zijn. Je kunt ook uw collages kruiden met Canva’s enorme selectie effecten, filters, lettertypes, vormen en meer.

PicMonkey Collage

Een deel van de PicMonkey-suite – een webapp die ook beeldbewerking biedt, touch-up van een ontwerphulpmiddel – PicMonkey collage is een snelle en krachtige manier om uw afbeeldingen in aantrekkelijke vormen te organiseren. Het kan importeren vanaf uw computer of verbinding maken met online services zoals Facebook, OneDrive, Dropbox en Flickr om foto’s te krijgen. Het bevat een fatsoenlijke selectie van gratis en premium sjablonen.

PicMonkey zal beelden automatisch toevoegen (of je kunt gewoon slepen en neerzetten), en je kunt uw collage verfijnen door de afstand en de hoekafronding van jouw lay-out aan te passen, evenals de achtergrond- en celkleuren. Je kunt zelfs de blootstelling van jouw foto’s aanpassen, terwijl premium gebruikers toegang hebben tot een heleboel extra effecten om de dingen echt tot leven te brengen.

Picture2Life

Picture2Life’s gratis collage tool voelt een beetje utilitarisme, maar zodra je er een gevoel voor hebt, vind je het een geweldige manier om eenvoudige collages te creëren zonder ongewenste franje. Er is een groot aantal sjablonen om uit te kiezen, plus een assortiment extra grafische elementen die je waarschijnlijk snel kijkt en nooit meer terugkeert, en de optie om tekstelementen met veel controle over lettertypes, kleuren, achtergrond en Drop shadows. De resultaten kunnen gewoon een beetje basic zijn, maar het is makkelijk te gebruiken en natuurlijk gratis.

 

Dit was de overzicht van de mogelijkheden, er zijn natuurlijk veel meer applicaties en websites die je helpen bij het creëren van een perfecte collage van jouw foto’s.

In geval dat je geen tijd, kennis of zin hebt om zelf collage te maken van jouw foto’s, Poliptix helpt je graag daarbij. Onze professionele grafische designers staan tot jouw diensten om een perfecte fotocollage te maken samen met jou en speciaal voor jou. Voor meer informatie contacteer ons via contact formulier.

Uitstekend! De fotocollage is klaar en dat betekent dat je die kunt afdrukken en aan jouw muur hangen.

Om jouw fotocollage af te drukken op een kwalitatieve en duurzame manier contacteer Poliptix, wij drukken jouw fotocollage op een katoen canvasdoek en spannen aan een houten kader.

Poliptix – wij maken jouw leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *