fbpx

Vijf wanddecoraties die kleur in de woonkamer brengen

Je woning is ingericht: er staat een prachtige bank, een mooie salontafel én een praktische kast. Toch mist de woonkamer nog net even een finishing touch: kleur. Door kleur in je woning te brengen wordt je huis een thuis. Je kunt natuurlijk een muur knalrood verven, maar dat is wellicht wat extreem. Een beter idee is je woning opfleuren met wanddecoraties. Groot of klein: als ze maar kleur brengen!

Foto op canvas: zo gemaakt én persoonlijk

Het voordeel van een foto op canvas is dat je een eigen foto kunt gebruiken, waardoor je wanddecoratie wel heel persoonlijk wordt. Als je een foto speciaal maakt voor een wanddecoratie op canvas, let er dan wel op dat de foto goed belicht is. Foto’s op canvas worden net iets donkerder dan je zelf dacht. Dit komt door het materiaal: canvas is een natuurlijk materiaal en mocht je de foto op je beeldscherm uitzoeken, dan wordt de foto van achteren belicht door het scherm. Op canvas is dat natuurlijk niet het geval. Foto’s op canvas kun je speciaal maken voor de wanddecoratie, maar soms heb je spontaan een mooie en geschikte foto op je camera. Zo kun je ook snel wisselen: wil je een tijdje een andere wanddecoratie dan heb je zó een nieuwe gemaakt, waardoor je woonkamer weer een vernieuwde look heeft.

Kleurrijke klok: handig en sfeervol

Hoewel we op elk schermpje tegenwoordig de tijd kunnen zien, blijft de klok altijd nog een woonaccessoire dat in elke woonkamer te vinden is. Klokken kun je kopen in allerlei vormen, maten en kleuren, waardoor er altijd wel een klok te vinden is die in jouw woonkamer past. En mocht die er nu niet zijn, dan kun je altijd nog aan de slag met het zelf maken van een klok. Je kunt daarvoor eenvoudig een goedkope klok kopen, waar je het uurwerk uithaalt. Dit uurwerk gebruik je in je doe-het-zelfklok. Je kunt daarvoor met de zaag en hout aan de slag, maar je kunt ook een verrassende klok maken van een foto op canvas, bijvoorbeeld. Door een opening te maken in het canvas kun je het uurwerk precies op de juiste plek in je eigen foto plaatsen. Reken maar dat jouw klok dan uniek is!

 

Verzameling fotolijstjes: divers en verwisselbaar

Foto’s doen het altijd goed in de woonkamer. Heb je een verzameling met fotolijstjes bij elkaar hangen, dan creëer je een persoonlijke wand vol kleur. De lijstjes kunnen in alle kleuren van de regenboog zijn. Die koop je kant-en-klaar of die spuit je met een spuitbus in de gewenste kleur. Wil je dat doen, gebruik dan bij voorkeur naturel houten lijstjes. Dit omdat de verf dan beter hecht én omdat je dan het minste voorwerk hebt. Slechts een beetje licht schuren en de kleur kan erop! Natuurlijk niet vergeten het glas eruit te halen! Door in de fotolijstjes zo af en toe andere foto’s te doen, heb je altijd een nieuwe en diverse wanddecoratie. En ben je de kleur zat, dan spuit je er zo een nieuwe kleurlaag overheen.

 

Mozaïek: creatief en uniek

Vooral voor doe-het-zelvers is dit een geweldige wanddecoratie: een mozaïek. Je kunt een mozaïek maken van verschillende stukjes steen die je door middel van bijvoorbeeld tegellijm en -voeg aan elkaar plakt. Wat ook ontzettend leuk is, is een mozaïek maken van verschillende (kleurrijke) tegeltjes. Het leukste is om deze tegeltjes te scoren op bijvoorbeeld rommelmarkten of op tweedehands websites. Een mozaïek maken is leuk om te doen en het resultaat mag er zijn: jouw persoonlijke, unieke en creatieve wanddecoratie.

 

Muurkandelaar: beweging en attractief

Kijken naar vuur: het blijft altijd een bewegend schouwspel waar je je ogen niet vanaf kunt houden. Als je kiest voor een muurkandelaar, dan heb je zodra de kaars brandt, altijd een bewegend beeld aan de muur dat ook nog eens rustgevend is. Een muurkandelaar wordt kleurrijk door er verschillende kleuren kaars in te doen. En past de kaars toch niet zo bij de rest van je interieur? Dan brand je hem snel op en koop je een andere kleur!

 

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

https://www.poliptix.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *