fbpx

Van je huis een warme plek maken voor de winter

De koudste tijd van het jaar komt eraan. Al vroeg in de avond sluiten alle gordijnen en wordt ons huis een plek van gezelligheid. We steken een kaarsje aan en zorgen dat de woning extra sfeervol wordt. Maar hoe doen we dat? De warmte in de woning komt in de winter niet alleen van de centrale verwarming: de warmte komt vooral van de sfeer.

Knisperend en knetterend

Laten we beginnen met letterlijke warmte. Heb je een open haard, dan weet je vast wat we bedoelen: een knisperend haardvuur geeft een gezellig geluid, zorgt voor comfortabele warmte en maakt dat je als vanzelf ontspant. Helaas is niet elke woning voorzien van een rookkanaal, wat je nu eenmaal nodig hebt voor een echte open haard. Gelukkig zijn er alternatieven genoeg. Je kunt een sfeerhaard neerzetten op bio ethanol bijvoorbeeld. Vind je dat allemaal te veel gedoe, dan kun je zelfs een fictieve open haard op je televisiescherm projecteren. Heb je wel het knetterende haardvuur, maar moet je de echte warmte erbij denken.

Véél voor sfeer

Met accessoires kun je de sfeer van je woning enorm veranderen. Wil je warmte in de woning, leg dan een aantal grote kussens neer, waarin je je helemaal kunt nestelen. Denk ook aan de kleuren, warme kleuren als geel, oranje en rood geven een andere sfeer dan groen, paars en blauw. Hou je niet van felle kleuren, kies dan accessoires in warm wit of de wat zachtere warme kleuren. Het zijn ook de materialen die het hem doen: een kussentje van leer is aanzienlijk minder warm dan een kussentje van bijvoorbeeld wol. In de winter kun je bijna niet te overdadig decoreren met accessoires. Less is more gaat hier niet op!

Terugdenken aan de zomer

In de winter lijkt de zomer ver weg. Toch zijn je herinneringen nog vers. Heb je een fantastische zomer gehad? Leg dat dan vast in foto’s. Door je allermooiste vakantiefoto’s op canvas af te laten drukken, haal je de zomer gewoon weer in huis. En omdat je elk jaar nieuwe herinneringen hebt, kun je je zomerfoto jaarlijks vervangen voor een nieuw exemplaar. De hele winter droom je misschien over de volgende zomer, met foto’s als herinnering wordt wegdromen nog eenvoudiger!

Samenzijn

In de zomer moet je er misschien niet aan denken, maar in de winter is niks lekkerder dan een kop warme chocolademelk, een kruidige thee of een volle koffie. Het is maar net wat je smaak is waar je voor valt. Maak van het ‘koffie’ moment een moment in je gezin. Samen bespreek je bij een kopje warme drank de gebeurtenissen van de dag. Probeer dat te doen zonder afleiding van televisie, mobiele telefoon of andere apparatuur. Koester deze warme momenten samen met je huisgenoten en daag elkaar uit met vragen als: wat was het leukste dat je vandaag gedaan hebt óf heb je iemand ontmoet die je nooit eerder sprak? Voor je het weet stelt er iemand voor een gezelschapsspel te doen en herleef je de avonden van weleer.

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *