fbpx

5 topdecoraties voor kerst en nieuwjaar

Aan het einde van het jaar gaan we weer los met de decoratie in onze woning. Natuurlijk ontbreekt de klassieke kerstboom niet, evenals feestelijke verlichting. Maar uiteraard maken we onze woning ook klaar voor het allerlaatste feest van het jaar: oudjaarsavond. Welke topdecoraties kun je dit jaar echt niet missen?

Omdat er tradities zijn…

Voor de decembermaand geldt: elke grote ruimte heeft een kerstboom nodig. We versieren de kerstboom ruim met slingers en ballen en laten hem schitteren in de hoek van de kamer. Kerstbomen brengen niet alleen heel veel sfeer in de kamer, ze geven ons ook het gevoel van weleer. Weet je nog, die ene kerstbal die je als kind elk jaar in de boom hing? Of waar je vol bewondering naar staarde? Zoek hem weer op! Hij mag weer, in de traditionele kerstboom.

Let it glow

Kerstverlichting brengt licht in de donkere dagen. In de kerstboom hangt uiteraard een lange slinger met verlichting, maar ook in het raamkozijn draperen we een fraai verlichtingssnoer. Het mooist is het om de verlichting aan de buitenkant aan te brengen, maar helaas is dat niet bij elke woning mogelijk. In de vensterbank is een goed alternatief. Wellicht kun je de ladder op om de gevel van je woning ook in de verlichting te zetten? Ga je er normaal gesproken vanuit dat overdaad schaadt, met kerstverlichting gaat dat niet op: let it glow, let it glow, let it glow…

Ruik de natuur

 

Kerstbomen geven de kamer een lekkere dennengeur, mits hij niet van kunststof is, uiteraard. Heb je een kunststof boom, versier dan in elk geval de rest van je woning met echt groen. Dit omdat je de geur van de natuur je vrolijk stemt. Diverse accessoires kun je in de natuur vinden: denk aan dennenappels, mooie takken en hulst uit de tuin. Wie een echte kerstboom heeft, kan hier en daar een tak wegknippen, om die elders in de woning voor decoratie te gebruiken.

 

De gedekte tafel

Geen dag in het jaar heeft zo’n prachtig gedecoreerde tafel als kerstmis. Mooie kaarsen, kerstservetten en kerststukken zetten de toon. Maar vergeet vooral ook je mooiste servies, je meest luxe bestek en je sierlijkste wijnglazen. Het diner met Kerstmis mag duren tot in de kleine uurtjes, zorg daarom voor extra sfeer. Samen met je familie haal je herinneringen op en pak je de cadeautjes uit die onder de kerstboom uitgestald liggen. En dat doe je uiteraard aan de perfect gedekte tafel.

De tikkende klok

Tien, negen, acht, zeven … Oudejaarsavond staat één ding centraal: de klok. Geen andere avond in het jaar is de tijd zo belangrijk als op oudejaarsavond. Niemand wil het ultieme moment van de avond missen: de overgang van oud- naar nieuwjaar. Heb je een uitbundig feest, dan versier je je woning met slingers en ballonnen. Voor extra sfeer kun je gaan met ballonnen met confetti erin en 2017 erop: om twaalf uur prik je ze lek en valt er een regen van confetti op de vloer. En het eerste feest van het nieuwe jaar kan beginnen.

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *