fbpx

Creatief aan de slag met wanddecoratie

Ook al houden wij van trends, we willen toch altijd nét even wat anders dan wat de buurvrouw aan de wand heeft hangen. Wil je echt iets unieks, ga dan zelf creatief aan de slag. DIY: we geven je een aantal tips voor de leukste wanddecoraties die niemand anders precies hetzelfde heeft.

De wereldreis

Het is trendy om je bezoek te laten zien waar je op de wereld geweest bent. Dit doe je bijvoorbeeld door een landkaart aan de muur te hangen en pinnetjes te steken in de landen die je bezocht hebt. Dat kan natuurlijk veel creatiever. Wat dacht je van de wereld op de muur (laten) schilderen omgeven door foto’s. Door middel van lijntjes naar de afbeeldingen geef je jouw leukste herinneringen aan het land prijs. En heb je een nog niet eerder bezocht land aangedaan, dan teken je er eenvoudig een lijntje bij. Zo krijg je een zeer speciale én persoonlijke wanddecoratie.

Canvas-anders

Foto’s aan de muur, eigenlijk heeft bijna iedereen dat. Maar jouw foto’s worden net even anders omdat je ze met een fotobewerkingsprogramma weergeeft in de kleuren van jouw inrichting. De foto’s krijgen hierdoor een uniek uiterlijk. En laat je deze foto’s lekker groot op canvas afdrukken, dan heb je een wanddecoratie van formaat die niemand anders heeft! Ben je zelf niet zo handig met de fotobewerkingsprogramma’s? Laat het dan doen door iemand die dat wel kan. Nodig diegene een avondje uit en maak er wat gezelligs van. Zo ben je creatief bezig in goed gezelschap. En de traditionele foto op canvas werd nooit eerder zo bijzonder.

Groene muur

Wat het ook altijd goed doet in de woonkamer, dat is een mooie plant. Omdat we het in dit artikel over wanddecoratie hebben, hebben we het natuurlijk ook over planten aan de wand. Je kunt de plant op een mooie plank zetten, maar je kunt bijvoorbeeld ook met doorzichtig touw planten die weinig tot geen water nodig hebben decoratief ophangen. Of planten in een pot ophangen met een macramé-systeem. Wist je dat je zelf heel eenvoudig macramé kunt knopen? Een groene muur is ook prachtig dus wat dacht je van een groene kruidenmuur in de keuken? Dat is niet alleen een lust voor het oog, daarmee heb je ook nog eens voor elk gerecht jouw eigen verse kruiden bij de hand.

Op doek

De meest unieke DIY-wanddecoratie is misschien nog wel een schilderij dat je zelf maakt. Ook mensen die niet kunnen schilderen, kunnen op een schilderdoek iets unieks maken. Wil je een herkenbaar plaatje, teken het dan eerst met potlood op het doek en kleur het eenvoudigweg in. Zie je zelfs het zelf tekenen niet zitten, dan kun je doeken aanschaffen waarop een printje is aangebracht. Ga lekker een paar avonden aan de slag met de kwast en de verschillende kleuren verf en je krijgt zeker het meest unieke en persoonlijke schilderij. Wat ook heel leuk is, is een foto van jezelf natekenen. Met ouderwets carbonpapier trek je de foto over op het doek. Je hoeft slechts nog in te kleuren!

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *