fbpx

Met wanddecoratie voorjaarssfeer creëren

Het wordt eindelijk wat beter weer en de dagen worden langer. De grauwe grijze wereld is veranderd in een kleurrijk geheel met bloeiende bloemen en groen gras. In de wei zien we lammetjes, in het water zwemmen kleine eendjes. Tijd om de woning om te toveren met een beetje voorjaarssfeer. Hoe? Met wanddecoratie!

Lente in de lucht

Er zijn een heleboel manieren van voorjaarssfeer creëren met wanddecoratie. Dat kan bijvoorbeeld door foto’s op canvas in frisse kleuren te laten printen of door ontluikende bloesems aan de muur te hangen. Je kunt kiezen voor een standaard printje, maar je kunt ook zelf met je camera naar buiten gaan. Je weet zelf wat jou het ultieme voorjaarsgevoel geeft, ga daarom op pad en leg het vast. Voor de een is dat een bos frisse tulpen, voor de ander schaal met blauwe druifjes. Deze mensen hoeven niet naar buiten met de camera. Een derde linkt voorjaar met een frisse groene weide en weer een ander met zonnestralen.

Vrolijk en fris

Feit is: lentebeelden staan bol van kleur. Heldere frisse kleuren hebben de overmacht en vooral de kleuren roze en geel komen erg veel voor. Als het jouw lievelingskleuren zijn, is er niks aan de hand. Maar als je nou meer van blauw en groen houdt, denk dan aan een mooie blauwe lucht, waar je de zonnestralen bijna vanaf kunt pakken. Het gras is in de lente groener dan op elk ander moment van het jaar en huppelende lammetjes staan synoniem aan vrolijkheid. Lente betekent frisse kleuren, maar ook een fris huis. Niet voor niets is de jaarlijkse schoonmaak gekoppeld aan het seizoen lente. Hoewel de voorjaarsschoonmaak een wat achterhaald initiatief is, snappen we nog steeds waar de associatie vandaan komt.

Lentezonnetje

Natuurlijk past een mooie bos bloemen op tafel ook bij lentesfeer, maar bloemen op wanddecoratie doen het net zo goed. Heb je nu helemaal niks met bloemen, planten en dieren? Geen nood. Ook een foto van de Eiffeltoren kan een typische lentefoto zijn. Of een foto van het centrum van Antwerpen. Het is maar net waar jij blij van wordt. Lente is ook helderheid, het is daarom ook mogelijk om een foto met alleen maar witte objecten als lentebeeld te zien. Voorjaar is licht, dus gooi de gordijnen open en zet het raam op een kier. Het licht mag weer in de woning schijnen en frisse lucht doet de rest.

Rigoureus of de gemakkelijke weg?

Je kunt een muur rigoureus onder handen nemen met een pot verf en een roller. Een wand in een accentkleur verven is niet alleen hartstikke mooi, het maakt ook dat je woning een metamorfose krijgt. Welke wand je het beste onder handen kan nemen, is afhankelijk van de lichtinval en de afmetingen van de kamer. Reken maar dat de verflucht en de nieuwe kleur jou een opgeruimd gevoel geven. Is dat verven in een contrasterende kleur je wat te gortig? Volsta dan met het ophangen van een nieuwe wanddecoratie! Het is een stuk eenvoudiger en heeft misschien wel hetzelfde resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *