fbpx

Maak een statement met wanddecoratie

wanddecoratie - muurdecoratie - statement - foto op canvas

Je woning is persoonlijk en maakt dat je je er thuis voelt. In je woning kun je het allemaal nóg persoonlijker maken met hier en daar een statement. Hoe? Bijvoorbeeld met wanddecoratie. Elke saaie wand heeft decoratie nodig. En waarom zou je daar niet een statement mee maken? We geven je een aantal voorbeelden.

Groots en meeslepend

De wanddecoratie geeft de woning sfeer. En wil je een statement maken, dan hang je bijvoorbeeld een supergrote wanddecoratie op. Hiermee krijg je niet alleen een bepaalde uitstraling, maar laat je het vooral enorm opvallen. Je kunt kiezen voor iets dat van zichzelf al heel opvallend is, maar vaak is de grootte al genoeg bepalend voor het maken van een statement. Wat ook superleuk is, is een collage met familiefoto’s. Als je probeert deze overwegend in één kleur bij elkaar te zoeken, kun je een mooie, grote wanddecoratie laten maken. En denk vooral groots: waarom niet gewoon een bij twee meter?

Dat verwacht je niet!

Doe eens gek: hang iets op wat niemand verwacht. Bepaalde ruimtes in je woning lenen zich uitstekend voor een extra statement. Zo kun je bijvoorbeeld losgaan met de wanddecoratie in de keuken. Wat dacht je van een muurdecoratie met neonletters? Of hang in het toilet een aantal tegeltjeswijsheden op. Jarenlang was dat heel populair, maar eerlijk is eerlijk, je verwacht het nu toch bijna niet meer? Vooral als de rest van je woning heel stilistisch is. Ook boven het bed kun je de kamer krachtiger maken met een groot schilderij. Varieer in formaten. We denken heel vaak in de breedte, maar waarom niet eens denken in de hoogte?

Schreeuwerig en opvallend

Een wanddecoratie kan van de muur spetteren als hij is uitgevoerd in opvallende kleuren. Wil je een statement maken, dan pas je bijvoorbeeld bij een geheel wit interieur een wanddecoratie toe in overwegend knalrood. Een andere felle kleur voldoet overigens ook prima. Het is maar net wat je zelf het mooist is. Als het maar kleurrijk en opvallend is. Sterker nog: hoe opvallender, hoe beter.

Een boodschap

Je kunt met een wanddecoratie prima een boodschap meegeven. Heel groot een bepaalde tekst op canvas af laten drukken bijvoorbeeld en deze in enorm formaat boven de bank hangen. Nu is een boodschap niet altijd iets met tekst. Een bepaalde kleur kan ook een boodschap uitstralen of een bepaalde beeltenis.

Maak een cartoon

Ken je popart? Dit is een kunststroming die ontstond in de tijd van vrijheid en vrouwenemancipatie. Alles kon en alles mocht en dat wilde iedereen weten ook. Als je denkt aan popart in wanddecoratie, dan denk je aan cartoonachtige prenten die, net als het eerdergenoemde enorme schilderij, groots en meeslepend zijn. Popart wordt vaak uitgebeeld in strips. Felle kleuren, uiteenspattende woorden, grote gezichten, het zijn maar wat voorbeelden. Wat ook prima bij popart past, is een printje in vier verschillende kleuren af laten drukken en deze bij elkaar hangen. Als je met wanddecoratie een statement wil maken, is popart je beste vriend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *