fbpx

Wij maken het leven kleurrijk

Kleurrijke foto - wij willen jou leven kleurrijk te maken

Kleurrijk. Letterlijk betekent dat met veel verschillende kleuren. Maar heb je een kleurrijk leven, dan betekent dat dat je veel afwisseling hebt in je leven. Kleurrijk is decoratief, bont en fleurig. Kleurrijk is hoe je in het leven wil staan en waar je je mee wil omringen. Kleur maakt namelijk vrolijk. Onze slogan is niet voor niets: wij maken het leven kleurrijk. Voor kleur kun je bij ons terecht!

Wat doet kleur met je?

We zeiden het al: kleur maakt je vrolijk. Maar wist je dat elke kleur staat voor een andere gemoedstoestand? Zo maakt geel dat je geheugen geactiveerd wordt en maakt blauw je hartstikke productief. Groen maakt ons rustig, terwijl rood ons passievol en levendig maakt. Oranje schijnt voor elk mens verschillend te zijn, de een ervaart op en top vrolijkheid, terwijl de ander er de kriebels van krijgt. Paars geeft aan dat we excentriek zijn. Zwart en wit zijn geen kleuren, maar zwart geeft ons een chique gevoel en wit maakt ons rustig. Dan zijn er nog ontzettend veel kleurschakeringen. Gelukkig is smaak persoonlijk: de kleur waar jij het meest blij van wordt, is waarschijnlijk je lievelings!

Trendkleuren

Elk jaar zijn er nieuwe kleuren die trendy zijn. Gelukkig zijn dat er ontzettend veel, waardoor er altijd wel wat naar je smaak bij zit. Het is vaak de combinatie van kleuren die het een trend maken. Ook zijn er elk jaar kleuren die blijven en kleuren die ‘nieuw’ zijn. Dat is mooi, het is immers niet je bedoeling om alles wat je hebt elk jaar te vervangen. De nieuwe kleuren in komende trends zijn okergeel en terra peach. Geen kleuren die je nooit eerder gezien hebt! Verder zien we veel natuurtinten en heel verrassend: contrasterende kleuren. Dit heeft een knipoog naar multitasken: we switchen immers de hele dag wat af en daar passen de trendkleuren zich op aan.

Kleur in je interieur

Elke kamer straalt zijn eigen sfeer uit. En zo kun je elke kamer in een andere kleur uitvoeren, als je dat wilt. Per ruimte bepaal je welke kleuren je wilt gebruiken. Kijk goed naar welke kleuren met elkaar matchen. Je kunt hiervoor googelen op kleurencirkel. Hartstikke handig, het geeft aan welk kleuren je ongelimiteerd met elkaar kunt gebruiken. In je interieur kun je de zogenaamde 60/30/10-regel toepassen. Dit wil zeggen dat zestig procent van de kamer in een dominante kleur uitgevoerd wordt, dertig procent in een secondaire en tien procent in een accentkleur. Die dominante kleur kan overigens ook gewoon wit zijn. Voor die laatste tien procent, de accentkleuren, kun je met accessoires losgaan.

Matching wanddecoratie

Het slotstuk van je inrichting is de wanddecoratie. Wil je die in accentkleuren toepassen, dan kun je lekker variëren. Met die kleurregel van de dominante, secondaire en accentkleuren verleg je het accent met de nieuwe trends. Nu is het natuurlijk zo dat kleurrijk veelkleurig betekent. Maar een kleurrijke wanddecoratie hoeft niet per se dertig kleuren te bevatten. Als het de accentkleur is die de styling van je woning bepaalt, dan mag je wanddecoratie best slechts in blauwtinten uitgevoerd worden. Je interieur wordt er geenszins minder kleurrijk van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *