fbpx

Kies een wanddecoratie die bij je past!

Je woning is klaar, overal staan mooie meubels, je hebt een leuk kleurtje op de muur en accessoires geven sfeer. Maar wat hang je aan de muur? Wanddecoratie is heel persoonlijk en kan echt verschil maken in de ruimte. Maar wanddecoratie kiezen dat bij je past, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat? We geven je een aantal tips.

Bij het begin beginnen

Het kiezen van wanddecoratie begint bij de muur zelf. In welke kleur heb je de muur geverfd? Of heb je er een behangetje opgedaan? Als het behang in een druk patroon is, dan kun je best een wanddecoratie ophangen, maar niet in net zo’n druk patroon. Kies dan voor iets heel contrasterend qua kleur en hou het minimalistisch. Als je de muur in een uni-kleur geschilderd hebt, dan kun je met je wanddecoratie losgaan. Kijk dan bijvoorbeeld welke kleuren in de rest van je interieur voorkomen en bepaal daarmee in welke kleur je de wanddecoratie koopt.

Niet te groot, niet te klein

Kijk ook goed naar het formaat, een te kleine wanddecoratie valt in het niet, terwijl een te grote decoratie ook niet fraai is, omdat het dan te veel aanwezig is in de ruimte. Twijfel je aan het formaat, plak dan een aantal kranten aan elkaar net zo lang tot je het formaat hebt wat je hebben wilt. Dit hang je met eenvoudig te verwijderen tape aan de muur. Eventueel laat je dit een aantal dagen hangen, zodat je kunt bepalen of dit echt het formaat is dat je hebben wilt. Zo ga je zeker niet onbezonnen te werk bij de aanschaf van nieuwe wanddecoratie.

In een lijstje

Als je houdt van herinneringen delen dan zijn foto’s aan de muur natuurlijk perfect. Je kunt ervoor kiezen om een aantal fotolijstjes aan de muur te hangen of je allermooiste foto op canvas af laten drukken. Met foto’s maak je je bezoek deelgenoot van jouw mooie momenten in het leven. Heb je een witte muur, dan is het bijvoorbeeld mooi om een aantal foto’s of quotes in zwarte lijstjes op te hangen. Eventueel combineer je dat met meerdere zwarte accessoires, om een samenhangend beeld te krijgen. Het is afhankelijk van jouw smaak of je een andere kleur verkiest. Bijvoorbeeld goudkleurig voor meer glamour, wit voor strak en neutraal of knalrood voor lekker vrolijk.

Afstemmen op de ruimte

Als je een wanddecoratie uitkiest dat bij de ruimte past, dan kon je bijvoorbeeld op een afbeelding van koffiebonen voor de keuken en een foto van spetterend water voor in de badkamer. Je accentueert hiermee de sfeer van de ruimte. Daarnaast kun je bijvoorbeeld in de woonkamer kunst ophangen van een beroemde schilder (al dan niet geprint op canvas) of afbeeldingen van prachtige gebouwen of andere architectuur. Uiteraard doen foto’s van je (klein)kinderen het ook altijd goed, evenals de foto’s die je op vakantie gemaakt hebt van de natuur. Met wanddecoratie kun je eigenlijk alle kanten op: als het maar bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *