fbpx

5 tips voor de mooiste fotocollages

5 tips voor de mooiste fotocollages

Foto’s als wanddecoratie, je ziet het eigenlijk in bijna elk huis. Toch is het niet zo dat iedereen een mooie fotocollage aan de muur heeft. Jij binnenkort wel, mits je een of meer tips opvolgt uit dit blog. Want hoe leuk is het om te horen: ‘Wow, wat een mooie foto’s en wat hangt het leuk!’

Grote foto met juiste kwaliteit

Wil je een grote foto(collage) aan de muur hangen? Let er dan op dat je een foto uitkiest met goede kwaliteit. Niet alleen moet de foto met hoge resolutie zijn, hij moet ook nog eens haarscherp zijn. Hoe groter de afbeelding uiteindelijk wordt, hoe hoger de resolutie moet zijn. Als je bedenkt dat een afbeelding van 20 x 20 cm voor het mooie minstens 1mb moet zijn, dan kun je nagaan hoeveel mb je nodig hebt voor een foto van 100 x 100 cm! Maak je van verschillende foto’s een collage? Hou er dan rekening mee dat de uiteindelijke foto geen kwaliteitsverlies heeft. Weet je niet hoe dat moet? Dan is laten doen een goede optie!

Ter inspiratie

Een fotocollage is uitstekend geschikt als inspiratiebord. Je kunt een stapel tijdschriften pakken en met de schaar een aantal inspirerende beelden uitknippen, maar wat dacht je om eens door je eigen foto’s te gaan? Ook jouw foto’s lenen zich voor het maken van een inspiratiebord. Bijvoorbeeld als je in een collage je doelen uiteen wilt zetten. Of als je jezelf wilt herinneren aan de állermooiste momenten van het afgelopen jaar. Een inspiratiebord maakt dat je letterlijk in beeld brengt wat jou inspireert.

Foto op canvas: ware kunst

Laat je een foto(collage) op canvas afdrukken, dan krijg je een wanddecoratie waar je trots op kunt zijn. Je laat de collage door een professional op canvas printen, dat op een houten frame opgespannen wordt. Het eindresultaat is een kunstwerk van ruim twee centimeter dik en zo groot als je wilt. Het leuke is dat ook de zijkanten met deze methode bedrukt zijn. Of je nu een collage laat maken of een enkele foto af laat drukken: je hebt sowieso ware kunst aan de muur!

Kleur bij kleur

Als je een woning net hebt ingericht, dan is alles perfect op elkaar afgestemd qua kleur. Ook de accessoires als wanddecoratie zijn bijpassend. Maar woon je een langere tijd in je woning, dan zwakt dat veelal wat af. Denk daarom ook bij je nieuwe fotocollages aan de kleurstellingen in je woning. Het is veel mooier als alles een beetje met elkaar matcht!

Op de juiste hoogte

Als er foto’s in lijstjes aan de muur hangen, hangen ze bijna nooit op de juiste hoogte. Wist je dat je voor het mooiste effect je foto’s op ooghoogte ophangt? Omdat niet iedereen even lang is, is het slim om hiervoor een gemiddelde van 1,6 meter aan te houden. Het ligt er overigens wel aan vanaf welke positie je de foto’s uiteindelijk wilt bekijken. Wil je dat zittend op de bank, dan is de ooghoogte natuurlijk een stuk lager. Kijk ook naar de afstand tussen de fotolijstjes. Zorg ervoor dat er, als je meer dan twee fotolijstjes bij elkaar hangt, gelijke afstanden tussen de lijstjes is.

5 tips voor de mooiste fotocollages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *