fbpx

Kunst op canvas aan de keukenmuur

Foto op canvas voor keuken

In de keuken breng je heel wat uurtjes per dag door. Vooral als je beschikt over een mooie woonkeuken, waar je heerlijk in kunt zitten en lang in kunt natafelen. Het is de ruimte waar je alleen of met je vrienden helemaal tot rust komt. Het is daarom helemaal niet gek dat de keuken een of meerdere gezellige muren heeft. Met een leuk kleurtje én een bijpassende wanddecoratie.

Kleur aan de keukenmuur

Wil je beginnen met het aanpakken van de kleur van de keukenmuur? Een nieuw kleurtje op de muur kan je keuken een ware metamorfose geven! Voor de keuken is het slim om verf te gebruiken dat tegen een stootje kan. Bijvoorbeeld dat je de geverfde muur af kunt nemen met een vochtige doek. In de keuken wil je nog weleens spetteren, met water of zelfs met iets vettigs. Hoe vervelend is het dan dat de muur er gelijk wat smoezelig uitziet? Welke kleur je op de muur smeert, dat is afhankelijk van je smaak, van hoe groot de ruimte is en van hoe de rest van de keuken eruitziet. Neem in acht dat lichte kleuren de ruimte groter doen lijken en donkere kleuren het tegenovergestelde effect hebben.

Canvas met eten erop

Nu is het tijd om de kunst voor aan de keukenmuur uit te zoeken! Kijk goed naar welke kleuren het beste bij jouw keuken passen. Heb je een witte keuken en ook nog eens witte muren, dan kun je met keukenapparatuur of accessoires kleur aanbrengen. Een voorbeeld van zo’n accessoire is een wanddecoratie. Wat je vaak ziet in de keuken, is een canvas met eten of drinken erop. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk, maar wacht maar tot je voorbeelden ziet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cocktail lime of een kop aardbeienthee? Ze geven je helemaal een vrolijke sfeer in de keuken!

Subtiel en close-up

Een ander leuk voorbeeld van een mooie canvas voor aan de keukenmuur is een print van diverse keukenkruiden. Vooral omdat de kleuren van de kruiden heel dichtbij de natuur liggen, krijg je hierdoor een aards effect. Deze wanddecoraties misstaan ook zeker aan de muur van bijvoorbeeld een restaurant. Ook bijzonder is een close-up van een ouderwetse kookketel, een kopje koffie of een compilatie van producten die je in de keuken tegenkomt. Misschien is het leuk om zelf een compositie te maken en er een foto van te nemen? Die kun je dan op canvas af laten drukken! Voordeel van de laatste optie is dat je de compositie dan maakt met dingen die jij mooi of lekker vindt! Een persoonlijker wanddecoratie voor de keuken is er niet.

Ludieke canvas

Natuurlijk kun je de ruimte vooral heel stijlvol inrichten, maar misschien geeft een ludieke wanddecoratie precies neer hoe jij bent? Als je van grappen en grollen houdt, is een strakke inrichting misschien helemaal niet jouw ding. Ben je in voor een grappige wanddecoratie? Dan is de canvas van een hond met een worst in zijn bek een aanrader. Het is maar net wat je wilt uitstralen. De wanddecoratie brengt de juiste sfeer en is de finishing touch voor jouw keukenmuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *