fbpx

De beste cadeaus voor kerst

Dé ultieme feestdag voor het schenken van cadeautjes aan je geliefden is met kerstmis. Je hebt op die dagen tijd voor elkaar, voor goede gesprekken en voor lekker lang tafelen. Samen breng je de dagen in volle harmonie door. Maar wat geef je elkaar nou eigenlijk? We hebben wat topcadeautjes voor je op een rij gezet.

Eropuit

De leukste cadeaus om weg te geven, zijn cadeaus waar je zelf ook wat aan hebt. Als je een dagje uit weggeeft, dan kun je er uiteraard voor kiezen om de krijger een dagje uit te laten gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om gezellig mee te gaan. Ga bijvoorbeeld een dagje winkelen, een weekendje naar Londen, uit eten of scheuren in een Ferrari! Eigenlijk kun je van alles bedenken, het is maar net wat de krijger leuk vindt.

Doe het zelf

Met een beetje creativiteit brouw je een pakketje waarmee de krijger iets kan maken. Maar dat hoef je niet zelf te bedenken: er zijn kant-en-klare pakketjes te koop. Zo kun je bijvoorbeeld samengestelde pakketjes kopen waarin alle ingrediënten zitten om koekjes te bakken, bier te brouwen of kaas te maken. Dus eerst laat je creëren en vervolgens genieten.

Met instructie

Is de krijger iets minder creatief van zichzelf, geef dan een workshop cadeau. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er een workshop in volgen. Bijvoorbeeld een workshop schilderen, boeketten maken, whisky maken, bierbrouwen, tapas maken of zelfs zilveren ringen maken. En heb je zelf altijd al eens willen leren cup cakes decoreren of likeur maken, dan ga je gezellig mee. Voor je het weet heb je de krijger niet alleen een leuke dag gegeven, maar ook een nieuwe hobby!

Geef warmte

Hoe traditioneel ook: op warmte zit iedereen te wachten. Hoe je warmte cadeau kan doen? Heerlijk comfortabele pantoffels, fantastische sokken, sierlijke sjaals of wollige mutsen: warmte gegarandeerd! Heeft de krijger nog geen traditionele kersttrui? Dan kun je zelfs dat cadeau geven. En is de krijger daar niet zo van gecharmeerd, dan kun je altijd nog een stapeltje openhaarhout weggeven…

Origineel

Het meest persoonlijke cadeau wat je kunt geven is iets van jezelf. Of iets wat heel origineel is. Denk bijvoorbeeld aan een gastenboek voor op het toilet. Hierin kan iedereen die het kleinste kamertje bezoekt eens een andere boodschap achterlaten en zelfs je toilet een recensie geven. Bij een persoonlijk cadeautje kun je denken aan het geven van een mooie foto van jezelf.

Niets!

Hét cadeau voor iedereen die alles al heeft: niets. Hoe vaak geven mensen dit als antwoord als je hen vraagt of ze nog een leuk cadeautje voor zichzelf weten: doe maar niets, ik heb alles al. Je kunt een zakje kopen met lucht, een houdertje met niets, er bestaat een jenevermerk dat Niks heet, of je koopt een hamster die je de naam ‘Niets’ geeft. Zelfs als iemand niets wil hebben, kun je hem verrassen met iets heel origineels. Wellicht was het dan direct de laatste keer dat hij dit advies gaf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *