fbpx

Help! Wat doen we met die saaie muur?

Je kan nog zo tevreden zijn over de inrichting van je woning, toch kan die ene saaie muur een doorn in het oog zijn. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden. We geven je tien tips, waarmee je de muur een heel ander uiterlijk geeft. Hiermee behoort de saaie muur binnenkort tot het verleden!

Elk seizoen een andere print

Hou je van foto’s maken? Denk dan eens aan het afdrukken van je mooiste foto op canvas. Een tip is om vanaf een bepaald punt elk seizoen een foto te maken. Door deze foto’s krijg je een wisselende presentatie aan de muur, die past bij de tijd van het jaar. Canvas is een uniek materiaal, dat door zijn reliëf zorgt voor een bijzondere wanddecoratie.

Bijzondere wissellijst: voor wisselen

Een eenvoudige poster kan met een bijzondere wissellijst in een handomdraai omgetoverd worden tot een mooi stuk wanddecoratie. Voordeel van posters is dat ze in veel variaties verkrijgbaar zijn én niet zo heel duur zijn. Ben je de poster zat, dan doe je een nieuwe in de mooie wissellijst.

Fijne lijnen of strooien

Het is vrij nieuw, maar ontwikkelt zich snel: muurstickers met de mooiste polygonen. Deze kunnen in een muursticker tot leven komen. Denk bijvoorbeeld aan een roofvogel die je in fijn lijnenspel op de muur plakt, of een hert met een indrukwekkend gewei. Ook bijzonder zijn stickers met vlinder- of veertjesprint, die je als het ware over de muur ‘strooit’.

Van saai naar gedurfd

Door die ene muur in een contrasterende kleur te verven wordt de saaie muur in een handomdraai een gedurfde muur. De contrasterende kleur hoeft overigens geen felle kleur te zijn, tussen alle witte muren valt een zachtgroene muur ook heel goed op. Het is maar net welke kleur het best bij de rest van je interieur past!

Geblokt of gelijnd

In diverse kleuren blokken op de muur schilderen is verrassend en helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat echt even precisie vergt is het afplakken van de muur met schilderstape. Je kunt met deze tape een mooi patroon maken. Van een afstandje kijk je naar het resultaat, voor je daadwerkelijk gaat schilderen. De mogelijkheden zijn legio: van een blokkenpatroon tot een lijnenspel, met twee of zelfs tien kleuren…

Van illusie tot natuur

In plaats van je muur in een contrasterende kleur te verven, kun je ook kiezen voor een muur behangen met een bijzonder printje. De keuze is reuze: denk bijvoorbeeld aan een behang met illusies, symboliek, mystiek of een prachtige natuurprint. Je muur komt tot leven!

Decoratief met woonaccessoires

Het is de letterbak van nu: een plank. Hang van een mooie houtsoort één of meerdere planken aan de muur, waarop je je mooiste woonaccessoires neerzet. Door de accessoires en de kleur van de plank op elkaar af te stemmen, ontstaat een mooi geheel. Groepeer je de planken dan krijg je een mooi schouwspel.

Waar je onlangs was

Een landkaart heeft een bijzonder effect op veel mensen. Ziet men een landkaart, dan bekijkt men dat vaak even van dichtbij. Je zoekt op waar het land is waar je onlangs was, waar de stad is waar je vaak komt of als hij heel gedetailleerd is, in welke straat je woont. Diverse landkaarten hebben zo elk hun eigen sfeer: een oude landkaart straalt iets mystieks uit terwijl een nieuwe landkaart uitnodigt om met pinnetjes aan te geven waar je geweest bent.

Op alfabet, op grootte of op kleur

Niet iedereen houdt ervan, maar voor de liefhebbers: een saaie muur fleurt op van een grote boekenkast! De indeling van de kast bepaalt de sfeer. Zet je de boeken op alfabet, dan krijg je een rommelig patroon. Zet je ze op grootte dan krijg je een lijnenspel en zet je ze op kleur dan ontstaat een regenboogeffect.

Groen ‘op’ de muur

Planten in de woning zorgen voor zuurstof. Hou je niet van de planten die traditioneel gezien in de vensterbank staan, denk dan eens aan verticaal groen. Van een saaie een groene wand maken wordt gedaan met mos en planten. Voordeel van een groene muur is dat het heel goed is voor de akoestiek in je woning. Het onderhoud van het verticale groen vergt wat oefening, maar als je het onder de knie hebt, dan is het een aanwinst.

Wij maken het leven kleurrijk

https://www.poliptix.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *