fbpx

De finishing touch voor de slaapkamer

Een slaapkamer is vaak de ruimte in de woning waar je het minst aandacht aan besteedt. De meeste tijd ben je ook in die kamer met gesloten ogen. Toch is het een ruimte waar je vaak bent en die daarom je aandacht verdient. Een mooi bed en mooie gordijnen heb je wellicht al, maar wat is nou dé finishing touch voor je slaapkamer?

Make-over met hout

Een houten paneel achter je bed kun je zien als een verlengstuk voor het uiterlijk van het bed. Je hebt hele decoratieve houten panelen, die je bijvoorbeeld zelfklevend zijn en dus zo op de muur plakt. Het hout bestaat dan uit dunne paneeltjes, die dus niet te zwaar zijn deze manier van bevestigen. Je kunt ook kiezen voor massief hout, maar dan is de verbouwing wat ingrijpender. Het leuke is dat, welk soort je ook kiest, het hout in diverse soorten en kleuren verkrijgbaar is. Of je nu kiest voor blank hout, verweerd hout, oud wit of eiken, het is afhankelijk van de rest van de slaapkamer wat bij je past.

Contrasterende kleuren

Als je de slaapkamer rustig inricht, kun je met een contrasterende kleur echt knallen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je mooiste foto’s op canvas te laten afdrukken. Kies je voor een aantal foto’s in verschillende maten, dan krijg je een bijzonder effect. De foto’s kunnen van alles tonen: de mooie schelpen die je vond toen je in Zuid-Frankrijk op vakantie was, de kinderen gefotografeerd in je achtertuin of een boom die je in verschillende seizoenen op de gevoelige plaat gelegd hebt. Het is wel het mooist als je diverse canvas foto’s op elkaar afstemt: qua kleur en maat. Dat betekent niet dat alle foto’s even groot moeten zijn, juist een compositie van verschillende maten maakt het speels.

Ton sur ton

De meeste slaapkamers worden ton sur ton uitgevoerd. Dit betekent dat alle kleuren perfect op elkaar afgestemd zijn, zelfs op elkaar lijken en in elkaars nuance zitten. Wil je je slaapkamer ton sur ton uitvoeren, dan kun je als voorbeeldje een paar kleurstalen bij de bouwmarkt halen. Je kent die strookjes papier vast wel, van licht- naar donkerblauw of van wit naar lichtroze, waarbij de volgende kleur net een tintje donkerder is. Je kunt dit in je hele slaapkamer doorvoeren, van je dekbedovertrek tot kussentjes, een mooi bedsprei, de verf op de muur en de schilderijen. Wat je ook in ton sur ton kunt doen is foto’s in dezelfde kleuren af laten drukken en inlijsten, of bijvoorbeeld op canvas laten printen.

 

Planten in de slaapkamer

Je zet planten in je woonkamer, eetbare kruiden in de keuken, een mooie grote plant in de hal, maar op de andere verdiepingen vergeten we weleens dat planten heel decoratief zijn. Eigenlijk moet in elke slaapkamer ook een plant staan, al is het alleen al om de zuiverende werking die planten hebben. Als je bang bent dat je in de slaapkamer je planten vergeet water te geven, kies dan voor een cactus. Die heeft immers helemaal niet zoveel water nodig. Heb je de ruimte voor een grote plant, zet deze dan prominent neer. Wil je liever op elk nachtkastje een kleine groene plant, ook dat is een optie. Let er wel even op waarbij de planten het meest gedijen. De ene plant heeft de volle zon nodig, de andere moet je juist in de schaduw zetten. En wil je geen écht groen in je slaapkamer? Dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor een mooie foto van een bloem of plant!

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

https://www.poliptix.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *