fbpx

Haal de herfst in huis op canvas

De herfst is het seizoen dat de natuur pas op de plaats maakt. De blaadjes vallen en de bomen bereiden zich voor op de straffe tijd die komen gaat. En dat gaat gepaard met het nodige natuurgeweld. In de herfst vertoeven we ineens veel vaker binnen. We waarderen ons warme huis extra en genieten extra van de sfeer. De kaarsen kunnen weer aan!

In je cocon

Omdat we meer in de woning bivakkeren, is het een prima tijd om ons bezig te houden met de inrichting van de woning. We maken het binnen weer gezellig. Een herfsttafereel op canvas past perfect bij onze eettafel.

Het seizoen van extreme kleuren

Is de lente het seizoen van de ontluikende kleuren, de herfst is het seizoen van de extreme kleuren. Helderrood, diepe tinten bruin en zelfs donkerpaars kun je in de natuur zo tegenkomen. Uiteraard zijn deze kleuren in deze wanddecoratie extra aangezet, waardoor ze er nog meer uitspringen. Je krijgt toch direct zin om met je camera het bos in te gaan?

Kunstige herfst

Herfst leent zich ook uitstekend voor kunst. Niet alleen voor de kunst die kinderen maken van herfstbladeren, kastanjes en ander ‘herfstafval’, maar ook voor abstracte kunst. Dit is een wanddecoratie die je niet alleen in de herfst ophangt, maar eigenlijk het hele jaar door je woonkamer opfleurt. Omdat het toch de tonen en de warme kleuren van de herfst in zich heeft, hoort hij in het rijtje thuis.

Perentaart en vijgenchutney

Het seizoen van het koken dient zich weer aan. De barbecue kan weer voor lange tijd de schuur in. We gaan weer pompoensoep maken en genieten van herfstachtige bessen en vruchten. Hoewel de vijg in ons klimaat vooral in augustus vruchten geeft, komt de geïmporteerde vijg juist nu in de winkels.

De laatste zonnestralen

In de herfst wordt het kouder, maar de zon laat zich evengoed nog regelmatig zien. Hij piept scherp tussen de bomen door en maakt dat we alle stralen op willen pikken. Nog even genieten van de weldadige warmte en van wandelen met je jas open. Deze wanddecoratie laat prachtig zien wat je buiten ziet als je een boswandeling maakt en daagt je uit ook naar buiten te gaan. Het is net wat we nodig hebben voor we echt in onze winterslaap gaan.

Herfst in de vaas

Niet alleen buiten is het herfst, binnen ook! Typische herfstkleuren vullen de vazen én je wanddecoratie. Met dit printje aan de wand kun je eigenlijk niet anders dan wekelijks naar de bloemist gaan om verse bloemen te halen. Hoewel, in deze tijd van het jaar houden bloemen het best een weekje langer vol. Bloemen maken mensen blij en dat is toch precies wat we in deze tijd van het jaar nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *