fbpx

Stripfiguur aan de muur: het succes van Mickey Mouse

Al negentig jaar is Mickey Mouse een zeer herkenbaar stripfiguur. Het was de eerste creatie van Walt Disney en verovert sindsdien ons hart. Toch zijn er wat mysteries rondom Mickey. Waarom heeft hij bijvoorbeeld altijd handschoenen aan? En hoe zit het nou met zijn liefde voor Minnie? Mickey Mouse staat garant voor een glimlach op je gezicht. En dat maakt dat het dé perfecte wanddecoratie is voor de kinderkamer.

De geboorte van Mickey

Door het kantoor van Walt Disney loopt een muis en het idee voor cartoonfiguur Mickey Mouse ontstond. Hoewel hij de muis eigenlijk Mortimer wilde noemen, vond Walt’s vrouw dat maar niks. En dat is maar goed ook, Mickey past veel beter bij de verschijning. In de eerste tekeningen in 1928 was de muis nogal serieus. Gelukkig is hij in de loop van de jaren een stuk vriendelijker gaan kijken. Maar de rode korte broek uit de eerste tekeningen, heeft de muis nog altijd aan.

Mickey’s ontwikkeling

In 1928 verscheen de muis op het witte doek, twee jaar later werd er een stripfiguur van hem gemaakt. De strip verscheen in de krant en heeft dat vijfenveertig jaar lang gedaan. Ook zijn er in diverse landen tijdschriften die rondom hoofdpersoon Mickey gemaakt worden. De rode broek en gele schoenen maken steeds vaker plaats voor een mooi pak en stijlvolle schoenen. Wat hem hartstikke goed staat. Maar ja, eigenlijk kan de muis alles hebben.

Mickey Mouse: voor altijd in ons hart

Mickey zelf heeft in de strips de nodige vijanden. Boris Boef is daarvan de bekendste. Wij hebben hem massaal in ons hart gesloten door zijn eeuwige vriendelijkheid en oprechtheid. Hij heeft gelukkig ook in zijn leven genoeg vrienden. Uiteraard Minnie, de vrouwelijke variant die ook door Walt Disney in 1928 al werd bedacht. Of Minnie nou de partner van Mickey is, daar wordt altijd nogal vaag over gedaan. Zijn vriendinnetje is het zeker! Ook Goofy, Clarabella Koe en Karel Paardepoot zien we regelmatig bij Mickey aan de tafel zitten. En laten we Pluto, zijn trouwe hond niet vergeten.

Het mysterie rondom Mickey

Natuurlijk is het niet een en al duidelijkheid rondom Mickey. Er zijn een aantal mysterieuze en/of bijzondere situaties rondom de muis. We hebben een aantal weetjes op een rij gezet:

  • Hoe zit het nou met die handschoenen die Mickey altijd draagt?
  • Mickey wordt geen dag ouder, sterker nog: hij lijkt steeds jonger te worden!
  • Wist je dat Walt Disney hartstikke bang voor muizen was?
  • Walt mocht Mickey dan geen Mortimer noemen, maar in 1930 kwam er een personage voorbij dat de naam wél kreeg. Deze muis ging achter Minnie aan!
  • Wist je dat Mickey Mouse figureert in de film De Kleine Zeemeermin? Goofy en Donald Duck overigens ook.
  • Voor het tekenen van Mickey Mouse heb je niet veel meer nodig dan drie cirkels.
  • De cartoon van Mickey Mouse in 1928 was een van de eerste tekenfilms met geluid.
  • Mickey heeft een duim en slechts drie vingers aan elke hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *