fbpx

5 tips voor maatwerk canvas foto’s

Je bent gek op fotografie en loopt met regelmaat met je camera rond. Je hebt al ontzettend veel foto’s ergens opgeslagen en bent ook nog eens best tevreden over je eigen werk. Is het dan niet zonde dat die foto’s door weinig mensen bekeken worden? Jazeker! Laat ze afdrukken op canvas. Voor het beste resultaat geven we je vijf tips.

Tip 1: maak heldere foto’s

Natuurlijk, je kunt een Instagramaccount maken en je mooiste foto’s delen, maar voor de aller-allermooiste foto is natuurlijk maar één oplossing: hij moet aan je muur! En het leuke is, heb je volgende maand nóg een mooiere? Dan maak je daar ook een canvas exemplaar van. Canvas is een soort elastisch katoen. Het is een materiaal waar de kleuren donkerder op uitvallen. Tip 1 is daarom: zorg dat je een heldere foto opstuurt, die van hoge resolutie is. Hou als stelregel aan dat de foto minimaal 300 dpi moet zijn. Hoe meer pixels, hoe scherper de foto op canvas wordt.

Tips voor maatwerk canvas foto - maak heldere foto's

 

Tip 2: Je kunt je foto’s laten bewerken

Ben je niet helemaal tevreden over de foto maar ben je zelf niet zo handig met die bewerkingsprogramma’s? Geen nood, een goede maatwerkspecialist kan je helpen. Zo kun je aangeven dat je foto nog wat extra bewerking nodig heeft. Wil je dat de kleuren meer opvallen, of wil je juist je foto zwart-wit laten maken? Heeft je foto wat retouche nodig of lukt het je niet om het beeld zo bij te snijden dat het precies past in de maat die je hebben wilt? Geef het aan, alleen met goede instructies is succes verzekerd.

Tip 3: Maak een fotocollage (voor als je niet kunt kiezen)

Vooral als je een hele reeks mooie foto’s hebt gemaakt, is de allermooiste kiezen niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn er programma’s waar je een prachtige fotocollage mee kunt maken. Zo kun je een aantal foto’s op één canvas laten drukken. Je kunt zelf een fotocollage maken, maar je kunt het ook laten doen. Met een collage leg je een hele reeks aan herinneringen vast en maak je een echt kunstwerk voor aan de muur. Een fotocollage op canvas is een blikvanger aan de muur.

Tip 4: Laat een karikatuur tekenen

Denk je aan het cadeau geven van een foto op canvas maar wil je weleens iets anders? Zoek je een echt origineel cadeautje? Laat dan een karikatuur op canvas maken. Op basis van jouw foto wordt een karikatuur gemaakt. De meest kenmerkende trekken van de gefotografeerde worden breed uitgemeten of soms wat overdreven. Hierdoor ontstaat een afbeelding die je als satire kunt beschouwen. Gevoel voor humor is natuurlijk wel nodig, voor het waarderen van een karikatuur.

Tip 5: Vraag het de deskundige

Gepersonaliseerd maatwerk betekent voor iedereen iets anders. Kom je er niet uit of heb je nog meer tips nodig? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de specialist. Deze helpt je graag en is erbij gebaat dat de uiteindelijke bestelling van de foto op canvas wordt zoals jij in je hoofd hebt. Dus twijfel je ergens aan, stuur dan even een mailtje. Beter een keer te veel gevraagd dan een foto op canvas die niet naar tevredenheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *