fbpx

4x inspiratie voor creatieve wanddecoratie

4x inspiratie voor creatieve wanddecoratie

Wanddecoratie kan dan wel de finishing touch zijn van je interieur, maar soms wil je gewoon wat ánders. Geen standaard foto van de kinderen. Geen landschap van dertien in een dozijn. Als je wat unieks wilt, ga dan zelf creatief aan de slag. Maar natuurlijk hoef je daar zelf het wiel niet voor uit te vinden. We geven je graag wat inspiratie!

Collage: uniek en persoonlijk

Een printje op canvas klinkt misschien ook niet zo creatief. Maar wat dacht je van een hele collectie printjes op canvas? Door in een vierkant op gelijke afstand van elkaar verschillende maatjes canvas schilderijtjes op te hangen kun je jouw eigen sfeer creëren. Maar ook nog eens jouw favoriete objecten bij elkaar hangen. Zo krijg je een heel persoonlijke collage. Als je ervoor zorgt dat de canvas printjes qua kleur goed bij elkaar passen, ontstaat zo’n mooi geheel, dat je in eerste instantie niet doorhebt dat het gemaakt is van verschillende plaatjes. Echt een uniek en persoonlijke creatie!

Matching bij je interieur

Heb je meubels die gemaakt zijn van grof hout? Dan is die trend doorvoeren in de wanddecoratie een aanrader. Wat dacht je van een ruwe houten plank waarop je lijntjes spant? Je kunt dan met kleine knijpertjes foto’s ophangen aan het lijntje. Zo kun je een hele fotoserie van bij elkaar passende foto’s ophangen die samen een unieke wanddecoratie vormen. Eerder noemden we al de canvas print. Het leuke daarvan is dat je elke stijl af kunt laten drukken. Bij wijze van spreken een foto van je eigen interieur!

Met andere ogen naar de wereld kijken

Een foto op canvas mag dan wel niet uniek zijn, maar wel als je een bijzondere foto af laat drukken. Kijk eens met andere ogen naar de wereld en maak eens een foto van iets alledaags. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto van een pot met kwasten? Of een foto van een mand met proppen papier (al dan niet in verschillende kleuren)? Een foto van kroos in een sloot. Van de gesneden groente op de snijplank. Je kunt het zo gek niet bedenken! Eigenlijk kun je overal iets moois in zien. Als je ervoor zorgt dat het object op de foto in de kleuren van je andere woondecoratie is, dan is dat ook nog eens hartstikke mooi bijpassend.

Puzzelen met canvas doeken

4x inspiratie voor creatieve wanddecoratieHeb je een prachtige foto met hoge resolutie? Denk er dan eens aan om hem in stukken te knippen. Niet letterlijk natuurlijk! Je kunt een foto bijvoorbeeld in negen gelijke delen knippen op je scherm en deze delen stuk voor stuk op canvas af laten drukken. Het is even puzzelen, als je ze binnenkrijgt, maar je krijgt er zeker weten een creatieve muur van. De negen printjes (of welk ander aantal je ook kiest) hang je met een centimeter tussenruimte van elkaar aan de muur. Natuurlijk kun je ook kiezen voor ongelijke delen, maar dan is het helemaal even puzzelen voor je het goed aan de muur hebt. En het complete beeld? Hoe groter, hoe mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *