fbpx

Vertel een verhaal met wanddecoratie

Verhalen vertellen, we zijn er gek op. Niet voor niets zijn in veel gezinnen met kleine kinderen voorleesboeken niet aan te slepen. Een goed verhaal vertellen blijft ook in je volwassen leven. Zelfs in het café met je vrienden vertel je soms de grootste verhalen. Waarom dan geen goed verhaal aan de muur hangen? We geven je een aantal tips.

Fotowand

Je kunt een stuk muur reserveren die je bomvol hangt met foto’s in lijstjes. Hartstikke leuk en ook nog eens eenvoudig verwisselbaar. Heb je een leukere foto, dan haal je weer eens een oude foto weg. De muur blijft op deze manier dynamisch en heeft eigenlijk altijd wat te vertellen. Als je ervoor zorgt dat je eens per maand een aantal foto’s af laat drukken, blijft de dynamica erin en is de muur altijd levendig. Naast foto’s hang je ook die leuke ansichtkaart van je oma op. Of het geboortekaartje van je nieuwe buurmeisje. Door dit soort post in te lijsten, wordt het extra speciaal.

Op canvas

Hou je niet zo van fotolijstjes? Dan kun je eenvoudig een grote canvas laten maken met een compilatie van je mooiste foto’s. Wil je dat deze foto’s ook een verhaal vertellen, zorg er dan voor dat er unieke foto’s tussen zitten. Hartstikke leuk, die foto’s van je kinderen, maar waarom niet een foto van een lekkere maaltijd tussendoor? Of een mooie bloem die je in de natuur gespot hebt? Door de canvas zo verrassend mogelijk te maken, vertel je een bezoeker echt een verhaal. Sterker nog: men zal geboeid naar je canvas kijken en vragen naar de verhalen achter de bijzondere foto’s.

Verandering van spijs…

… doet eten. Verander eens. Koop daarom zo af en toe nieuwe lijstjes, doe er regelmatig iets nieuws in of maak elk jaar een nieuwe canvas. Wat ook hartstikke leuk is, is voortborduren: elk jaar een nieuwe canvas met een compilatie van je vakantiefoto’s laten maken en deze op rij hangen. Zo kun je met diverse verhalen aan de muur ook nog eens laten zien hoe jij of de rest van je gezin verandert in de loop van de jaren.

Kleurrijk geheel of zwart-wit

Of je de foto’s of de canvas in kleur of zwart-wit aan de muur hangt is afhankelijk van de rest van je interieur. Het is sowieso het leukst als het bij je woning past. Die keuze, daar ben je natuurlijk vrij in. Zwart-wit foto’s zijn heel stijlvol, maar kleurrijke foto’s vertellen wellicht een sprankelrijker verhaal. Daarnaast is het ook een kwestie van smaak. Het is maar net welke variant van een foto je zelf het mooist vindt.

Gekke dingen

Nu zijn foto’s vrij traditioneel, je kunt ook hele andere herinneringen aan de muur hangen. Als je een oude fiets aan de muur hangt, die jarenlang trouw dienstgedaan heeft, kun je er zeker van zijn dat je altijd het verhaal van de fiets moet vertellen. Je kunt ook een serie hoeden ophangen, of verschillende serviesbordjes. Heb je inspiratie nodig voor het ophangen van bijzondere objecten? Kijk dan eens op Pinterest. Geheid dat je daar de meest originele ideeën vandaan haalt.

Letterlijk

Verhalen kun je ook letterlijk op de muur aanbrengen. Teksten op de muur aanbrengen was jarenlang voorbehouden aan graffitispuiters, maar nu kun je in elke gemiddelde woonkamer een mooie spreuk boven de bank verwachten. Je kunt kiezen voor standaardteksten, maar waarom niet je eigen verhaal vertellen? Het is in elk geval hartstikke origineel én uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *