fbpx

Blauw is dé interieurkleur voor 2018

Jarenlang zagen we vooral natuurtinten en veel wit in het interieur. Het is weer tijd voor iets nieuws. Een van de modekleuren voor het interieur is dit jaar blauw. Van diepblauw tot marineblauw, van babyblauw tot aqua: met blauw maak je de woonkamer bij de tijd.

Rigoureus diep donkerblauw

Als je een kleur in je interieur gaat toepassen kan dat natuurlijk op diverse verschillende manieren. Pak je het rigoureus aan, dan verf je een muur in een blauwtint. De verschillende tinten blauw geven elk zijn eigen sfeer. Maak je een muur diep donkerblauw, dan geeft dat een beetje een mysterieuze sfeer. Donkerblauw kun je een beetje vergelijken met het donkergrijs van vorig jaar. Verf je één muur donkerblauw en pas je in de rest van de woning deze kleur toe op accessoires, ontstaat een mooi geheel.

Lenteachtig

Op een donkerblauwe muur kun je een schilderij kwijt met daarin lichte kleuren. Kies je juist voor een muur in een tint als petrol, dan wordt de sfeer lenteachtig. Deze kleur staat ontzettend mooi bij hout en wit, waardoor je met een minimale aantal kleuren een chique woning krijgt. Wat ontzettend mooi bij een blauwe muur kleurt, is een frisse bos bloemen in een lichtblauwe tint. Als je erop gaat letten, zal je verbaasd zijn over hoeveel blauw er te vinden is bij de bloemist. Ook donkergroene planten floreren mooi bij deze kleur. Het is verrassend te noemen hoe warm blauw in je woning is.

In dezelfde reeks

Vind je een blauwe muur iets teveel van het goede? Dan kun je uiteraard volstaan met blauwe accessoires. Je koopt een aantal kussentjes in een paar blauwtinten voor op de bank, zet planten en bloemen in blauw aardewerk in de kamer en hangt iets blauws aan de muur. Pak je het iets grootser aan, dan koop je een blauwe zitbank. Er komen steeds meer zitmeubelen op de markt met een denimstofje. Als je ervoor zorgt dat alle blauwtinten in je woonkamer in elkaars reeks zitten, zit je altijd goed. Twijfel je welke tinten mooi bij elkaar staan? Ga dan eens op bezoek bij een bouwmarkt. Bij het schap met verschillende soorten verf vind je altijd kleurenwaaiers, die je zo mee kunt nemen. De verffabrikant heeft al voor je uitgezocht welke tinten goed met elkaar te combineren zijn.

Rustgevend en gezellig

Blauw staat bekend als koude kleur, maar de blauwe tinten die je nu in de winkels ziet, zijn eerder warm te noemen. Het zijn rustgevende kleuren, die een bepaalde waardigheid uitstralen. Het is natuurlijk afhankelijk van waar je het blauw mee combineert, wat de uiteindelijke uitstraling geeft. Combineer je donkerblauw met natuurlijke materialen als hout dan is de sfeer al anders dan als je lichtblauw combineert met wit. Matte blauwtinten maken dat de woning zachtheid uitstraalt. En wist je dat een ruimte met een hoog plafond veel gezelliger wordt van een kleurtje op de muur? Soms moet je gewoon wat lef hebben en een keer iets geks uitproberen. Door jouw sfeer in de woning te brengen, krijgt het een eigen stijl.

 

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *