fbpx

4 tips om vakantieherinneringen te bewaren

4 tips om vakantieherinneringen te bewaren

Vakanties zijn bij uitstek tijden die je nooit meer wilt vergeten. Of je nu hele dagen druk bent met attracties of bezienswaardigheden te bezoeken. Of je vermaakt met een boek in een lekkere stoel, Je doet tijdens een vakantie vooral wat je leuk vindt. De rest van het jaar moet je zoveel, in de vakantie geniet je vooral van de rust en het doen wat je zelf wilt. Meestal maak je tijdens de vakantie legio herinneringen. Maar hoe hou je die levend?

Laat je foto’s afdrukken

4 tips om vakantieherinneringen te bewarenVroeger, toen digitale fotografie nog niet bestond, liet iedereen al zijn gemaakte vakantiefoto’s afdrukken. Die belanden in een trommeltje of als men een beetje ijverig was, in een fotoalbum. Eerlijk is eerlijk: het was destijds al veel als je honderd foto’s gemaakt had. Nu schieten we ontzettend veel foto’s meer, maar bekijken ze eigenlijk nauwelijks als we weer thuis zijn. Foto’s die je met een mobiele telefoon maakt, zijn tegenwoordig van dermate kwaliteit, dat je ze in flink formaat af kunt laten drukken. Wil je je herinneringen levend houden, kijk dan eens naar je mooiste vakantiefoto’s. Laat ze stuk voor stuk afdrukken of maak er een mooi album van. Reken maar dat het leuk is om van tijd tot tijd die albums te pakken en ze nog eens door te bladeren.

Je favoriete stad op canvas aan de muur

Met jouw favoriete stad aan de muur kun je heerlijk wegdromen, terwijl je gewoon op je eigen bank zit. Ben je zelf niet zo goed in fotograferen of hou je simpelweg niet van foto’s aan de muur? Kies dan een canvas uit met een beeltenis van je favoriete stad. Je kunt bijzondere plaatjes vinden, die standaard in de collectie staan. Uiteraard kun je ook gewoon je eigen mooiste foto af laten drukken op canvas. Voor je het weet stoot je je huisgenoten aan: ‘Weet je nog, toen we daar op dat terras…’

Foto op canvas in webwinkel bekijken

 

Herinnering is meer dan een kiekje

We zijn geneigd vooral foto’s op te hangen van herkenbare gebouwen of natuurfenomenen. Misschien is het leuk om eens ‘anders’ te denken. Maak ook eens een foto van een lekker lokaal wijntje, een mooie maaltijd of een bloem die je ergens bent tegengekomen. Met deze foto’s weet jij precies welke herinnering eraan kleeft, maar voor anderen is dat niet direct duidelijk. Een close-up van een deel van een bezienswaardigheid kan natuurlijk ook. Als je foto maar niet zo standaard is!

Collage van veel

Kun je niet kiezen welke vakantieherinnering je wilt bewaren, heb je er eigenlijk talloze? Heb je zoveel mooie foto’s dat je onmogelijk kunt kiezen? Dan maak je toch een collage met allemaal vierkante fotootjes. Maak je een collage met zes keer zes foto’s, of veel meer. Zelfs twaalf keer twaalf is hartstikke leuk. En dan kun je maar liefst 144 herinneringen bewaren door ze aan de muur te hangen. Je kunt ervoor kiezen om de collage klein af te laten drukken, bijvoorbeeld dertig keer dertig centimeter. Of juist wat groter, van een meter bij een meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *