fbpx

De kracht van kleur – wat betekenen de kleuren?

Wisten jullie dat kleuren een enorme invloed uitoefenen op ons humeur en onze gemoedstoestand?
 Zo zullen bepaalde kleuren een gevoel van vrolijkheid en vreugde opwekken, terwijl andere kleuren dan weer voor rust en geborgenheid zorgen.

Bij Poliptix hechten we veel belang aan kleur. Onze canvassen worden dan ook steevast in duidelijke, sprekende kleuren uitgevoerd. Met een canvas in de juiste kleur geeft je het interieur net die extra toets. Bovendien zorgt een canvas ervoor dat de kleur aanwezig is, maar niet gaat overheersen.

Graag geven we onderstaand een leidraad mee in het bepalen van kleuren die je aanspreken.

ROOD

Rood is een warme kleur die de aandacht trekt en die geassocieerd wordt met het lichaam. De kleur van bloed is eveneens de kleur van leven, vitaliteit, energie, kracht en passie. Rood behoort tot het warme kleurenpalet.

ORANJE

  Deze kleur staat voor energie, vitaliteit, creativiteit en optimisme. Een vrolijke kleur dus. Bij oranje is het overigens belangrijk om niet téveel accenten in deze kleur te leggen gezien het dan al snel te overheersend wordt.

GEEL

  Geel is – net als oranje – een optimistische kleur. Het staat voor motivatie, blijdschap, creativiteit en een algemeen gevoel van welzijn.

GROEN

  Staat voor de kleur van de natuur en wekt een gevoel van tevredenheid, optimisme en vertrouwen op. Bovendien symboliseert groen genezing en hoop. Binnen het interieur kan groen een gevoel van rust creëren.

BLAUW

  Vaak wordt blauw geassocieerd met professionaliteit, idealisme en evenwicht. Blauw behoort tot het koele kleurenpalet. Dit betekent dat het binnen het interieur een verkoelende en verruimende sfeer schept.

PAARS

  Paars is speciaal. Met deze kleur wordt een stukje magie in de woning geïntroduceerd. Paars staat immers voor kracht, spiritualiteit, mystiek en de zoektocht naar persoonlijke en diepe betekenis.

 

TIP: wanneer een bepaalde kleur je erg aanspreekt, overdrijf dan niet met het gebruik hiervan. Wanneer er namelijk teveel van een zelfde kleur in het interieur worden gebruikt, kan die kleur té overheersend worden. Een canvas is uitermate geschikt om net de juiste hoeveelheid kleuraccent te leggen.

In onze webshop bieden we jullie meer dan 200 verschillende canvassen aan, telkens uitgevoerd in duidelijke, sprekende kleuren.

Kies hier welke kleur jouw interieur gaat opvrolijken => Muurdecoratie van Poliptix

Poliptix – wij maken je leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *