fbpx

Ophangen van schilderij of foto op canvas

Hoe canvas foto of schilderij van meerdere panelen ophangen

Indien je een meerdelig schilderij hebt gekocht, de vraag is hoe ga je het ophangen. Wij raden je als volgt te werk gaan:

  1. Kijkt goed of het canvasdoek volledig past op jouw muur, zowel in lengte als in breedte
  2. Neem dan een beslissing op welke hoogte ga je het canvas hangen, in acht neming van lengte, wij raden je aan om foto op canvas aan de ooghoogte te hangen
  3. Eerst begin je best met het ophangen van de middelste paneel, daarvoor plaatst je een schroef in de muur
  4. Dan doet je hetzelfde met de rechtse en linkse panelen, rekening houdend met de afmetingen van de panelen en de compositie
  5. Tussen de panelen raden wij aan om 2 cm bij kleine en 3 (of 4) cm bij grote composities te laten, voor het best resultaat.

 

Een voorbeeld: instructies ophangen klein drieluik (3 panelen 60 cm x 20 cm) 

Je kunt voor het ophangen van het drieluik canvas schilderij drie schroeven in de muur bevestigen, met een ruimte van circa 22 cm tussen de schroeven. Hierdoor ontstaat er een ruimte van circa 2 cm tussen de luiken nadat je deze hebt opgehangen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen een grotere of kleinere tussenruimte aan te houden.

Controleer voor het boren welke tussenruimte je mooi vindt.

Je kunt het houten frame van het doek op de schroeven laten rusten. Hierdoor vallen de luiken plat tegen de muur.

Tip en trick

In geval dat je wilt niet boren in jouw muur kun je de panelen met dubbelzijdige plakband aan uw muur bevestigen, maar u moet wel zeker zijn dat de behang of verf van jouw muur goed vast is. Als de verf of behang niet goed vast is, kan het gebeuren dat de panelen gaan afvallen van de muur met stuk van verf of behang.

Wij raden je ook niet aan om te veel dubbelzijdige plakband te gebruiken enkel kleine stukjes voor de bovenste gedeelte van de paneel. De panelen zijn niet zo zwaar dus gewone dubbelzijdige plakband zou moeten volstaan, je kunt supersterke plakband ook kopen, maar die kost ook meer.

Er zijn ook andere manieren om de panelen aan de muur te plaatsen zonder te boren, daarvoor kun je google gebruiken, want er ontstaan constant nieuwe oplossingen van ophangsystemen.

Canvas foto voor wanddecoratie bij Poliptix kopen

Poliptix specialiseert in verkoop van canvas prints voor decoratie van elk interieur in jouw woning of kantoor. Bij ons vind je een groot assortiment van canvas schilderijen die worden speciaal voor jou geprint, wij gebruiken enkel de beste kwaliteit materialen en produceren elke print met ons hart.

Bezoek zeker onze webshop voor een groot keuze van canvas muurposters, in geval je vindt niet wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op en wij zoeken samen met jou naar de gepaste oplossing.

 

Poliptix – wij maken het leven kleurrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *