fb pixel

Wat als jouw grootste wens oudjaarsavond uitkwam?

Normaliter ga je er een beetje vanuit dat je wensen niet zomaar uitkomen. De grootste wensen zijn immers vaak wat onbereikbaar. Wensen is iets dat je te wensen moet hebben. Toch? Maar stel dat jouw grootste wens nou toch uit mocht komen op oudejaarsavond, wat wens je dan?

 

Voornemens versus wensen

Mensen nemen zich op oudjaaravond van alles voor: ik ga stoppen met roken, gezonder leven, ervoor zorgen dat ik minder ziek word, mijn levensstijl aanpassen, minder drinken… Eigenlijk allerlei voornemens waarvan men na de eerste week van januari de helft alweer vergeten is. Ik kan me zo voorstellen dat de meeste aanmeldingen bij een sportschool in de eerste week van januari plaatsvinden. Maar of mensen vervolgens daadwerkelijk elke week naar die sportschool toegaan? Veel mensen nemen zich ook voor meer weer iets te gaan leren, meer aan goede doelen te doen of minder gehaast te gaan leven. Jezelf van alles voornemen is menselijk, maar wat als het nou eens allemaal uit zou komen?

 

Welke wens heb jij?

Ik zou alles tegelijk wensen: gezond zijn, een heel makkelijk leven, veel vrienden en een goed jaar. Of wat zeg ik: goede jaren voor de rest van mijn leven! En natuurlijk dat ik nog genoeg te wensen overhoud voor de rest van dat leven. Het is een beetje zonde om dan 2018 in te gaan zonder nieuwe wensen… Dat zou toch wel heel saai zijn. Stel dat je een gezond, stressvrij, succesvol, sportief én rookvrij leven krijgt én je ook nog eens alle tijd hebt voor je familie en vrienden. Is dat niet té perfect? Vraagje: wat wens jij voor jezelf en wat zou je doen als je wens ineens uitkwam? Ik ben heel benieuwd! En tot slot nog een wens aan jou: een heel fijne jaarwisseling!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2018 Poliptix
PayPal MasterCard Visa Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius KBC ING HomePay
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »