fb pixel

Wat als je een beroep eerst mag uitproberen?

Al op jonge leeftijd moeten we kiezen wat we ‘later willen worden’. En dat terwijl bijna niemand écht zeker weet wat hij rest van zijn leven wil doen. Je kunt toch als kind helemaal niet inschatten wat de gevolgen van je keuzes zijn? Hoe leuk is het als we alle beroepen even een dagje mogen uitproberen?

Wat als je een beroep eerst mag uitproberen

 

Het belang van leuk werk

Het is belangrijk dat je leuk werk doet. Het belang daarvan wordt nog weleens onderschat. Zo zijn er mensen die liever voor het grote geld gaan. Of mensen die elke dag met frisse tegenzin naar hun baas gaan. Zonde van de tijd! Werken is té belangrijk om daar luchtig over te doen!

 

Elk beroep een dag

Als ik van alle beroepen die er zijn er tien uit mocht proberen, dan zou ik het wel weten. Ik zou een dag verkeersregelaar willen zijn, om te voelen hoe het is om mensen de verkeerde kant uit te sturen. Ik zou dj willen zijn, om mensen te laten genieten van de muziek die ik ze breng. Ik zou een dag postbode willen zijn, lekker de hele dag in de frisse lucht. Ik wil ook graag een dag hovenier zijn: lekker in de aarde spitten.

 

Zeg, vertel eens …

Verder wil ik graag uitproberen of het leuk is om burgemeester te zijn. En paardenfluisteraar, dierenarts, acteur of theaterregisseur. Tot slot mijn ultieme droom: een hele dag in een chocolatier werken. Het is denk ik verstandig om het bij die ene dag te laten… Maar vertel eens: welke beroepen zou jij graag voor een dag uitproberen?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2018 Poliptix
PayPal MasterCard Visa Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius KBC ING Home'Pay
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »