fb pixel

Wat als internet niet zou bestaan?

Het lijkt zo gewoon, maar internet is iets wat nog niet zo heel lang bestaat. Onze voorouders konden niet vermoeden dat je werkelijk alles op kan zoeken in de grootste en dikste encyclopedie die bestaat: internet.

Wat als internet niet zou bestaan?

 

Ken je dat? Je komt niet op de titel van een liedje, tikt een paar trefwoorden in bij het zoekprogramma en weet binnen een minuut wat je zocht. Vijfentwintig jaar geleden zou je er ’s nachts van wakker liggen en blijven piekeren tot je het weet! Wat dacht je van een leven zonder Google Maps? Ik zou werkelijk overal verdwalen en weer een ouderwets stratenboek aan moeten schaffen. Maar ik zou ook niet weten waar de files staan en hoe ik beter anders kan rijden. Internet heeft ons op vele fronten veel gebracht. Maar soms ook niet.

Kun je je nog voorstellen dat je mensen die je jaren niet gesproken hebt, gewoon uit je leven verdwijnen? Er zijn immers mensen waar je een tijdje wat mee hebt en daarna niet meer. Nu blijft een oud-collega altijd een connectie op LinkedIn, spreek je je ex-buurvrouw nog wekelijks op Facebook en blijft het telefoonnummer van een van de moeders van het voetbalteam van je zoon voor altijd tussen je WhatsAppcontacten staan…

Internetwinkels zouden niet bestaan, laptops zouden een groot deel van de waarde verliezen en aan smartphones hebben we al helemaal niks meer. De wereld zonder internet zou een wereld zijn waarin ons werk helemaal verandert, waarin we naar de bibliotheek moeten om iets op te zoeken en waarin we gewoon daadwerkelijk weer met elkaar praten. Een wereld zonder internet. Er zijn voor- en nadelen. Wat ons betreft winnen de nadelen. Wat vind jij?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2018 Poliptix
PayPal MasterCard Visa Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius KBC ING HomePay
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »