fb pixel

Wat als een vlinder kan praten?

Over het algemeen is een vlinder een dier dat alom bewonderd wordt. Zodra men een vlinder ziet, krijgt men een glimlach en kijkt verwonderd hoe het beestje rondfladdert. Het zou dus zomaar kunnen dat de vlinder en héél positief beeld heeft van de mensheid. Wij mensen kijken in de optiek van een vlinder altijd vrolijk en hebben stralende ogen.

Wat als een vlinder kan praten

 

Als een vlinder zou kunnen praten, is dat wellicht heel positief. Helaas ziet een vlinder vooral donker en licht en is het waarschijnlijk slecht in staat kleuren te zien. Het beeld dat ze hebben is gerasterd. Naar mate van de intensiteit van licht, passen de ogen van de vlinder zich aan. Met hun antennes zijn vlinders wel heel goed in staat om geuren te onderscheiden. Hij weet dus dondersgoed of je stinkt of niet. Of een vlinder echt kan luisteren, dat is niet duidelijk. Je hoeft dus eigenlijk niet bang te zijn dat een vlinder jouw geheimen prijsgeeft, als hij gaat praten. Maar aan de andere kant … Omdat je blij en opgetogen naar de hemel kijkt als je een vlinder ziet, is de kans klein dat een vlinder, als hij je al af kan luisteren, negatieve verhalen opvangt. Enthousiasme en zuurpruimen gaat helemaal niet samen!

Een vlinder heeft diverse symbolische betekenissen, waarbij de kans groot is dat je niet alleen blij bent hem te zien, maar ook nog eens vertederd. Een vlinder leeft kort, is teer en symboliseert hoe kwetsbaar het leven is. Daarnaast denken wij aan schoonheid, worden we dromerig en kijken wij bewonderend naar de tekening die de vlinder heeft. Brengt mij tot het volgende. Wat denk jij? Is het zo dat als elk dier zo mooi was als een vlinder, de mens in het algemeen vast een stuk vrolijker was?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2018 Poliptix
PayPal MasterCard Visa Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius KBC ING HomePay
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »