fb pixel

Wat als de kerstman echt bestaat?

De kerstman, de een gelooft erin, de ander trekt het in twijfel. Dit artikel richten we op de twijfelaars: stel dat hij nu écht bestaat? Wat zou je dan doen? Of zou je hem iets specifieks willen vragen?

 Bestaat de kerstman? Waar woont kerstman? 

Op stage bij de kerstman

Als hij echt bestaat zou ik de man iets willen vragen. Omdat hij het druk heeft – hij moet immers in legio woningen tegelijkertijd cadeautjes brengen – moet dat spontaan. Ik zou een nachtje doorhalen en net zo lang opblijven tot hij in mijn woonkamer stond. Eerst wil ik weleens zien hoe dat nu werkt: is er een spontane wolk rook en staat hij dan voor mijn neus, of moet er een schoorsteen of zelfs sleutel aan te pas komen? Wat ik zou vragen aan de kerstman? Of ik bij hem een dagje mag werken, mag stagelopen!

 

Goed gesprek

Ik wil dat weleens zien, op die Noordpool. Of zit hij nu in Finland, of in Groenland? De meningen zijn verdeeld. Maar daar ben ik dan direct ook achter. Al die elfjes die hun benen uit de lijf rennen voor hem. Die rendieren, die druk zijn met het trekken van de slee, wat doen die eigenlijk de hele dag, zo buiten het seizoen? En als de kerstman dat stagelopen niet zo’n goed idee vindt, dan wil ik in elk geval een goed gesprek met hem. Ik zou vragen of het niet eenzaam is als grote man tussen die elfjes. Of heeft hij eigenlijk een kerstvrouw? Ach, ik weet zoveel niet over de beste man. Ik heb vast nog veel meer vragen. Maar zeg, vertel eens: wat zou jij doen als de kerstman écht bestaat?  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2018 Poliptix
PayPal MasterCard Visa Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius KBC ING Home'Pay
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »