fb pixel

De kracht van kleur

Wisten jullie dat kleuren een enorme invloed uitoefenen op ons humeur en onze gemoedstoestand?
 Zo zullen bepaalde kleuren een gevoel van vrolijkheid en vreugde opwekken, terwijl andere kleuren dan weer voor rust en geborgenheid zorgen.

 

Betekenis van de kleuren - Poliptix muurdecoratie

 

Bij Poliptix hechten we veel belang aan kleur. Onze canvassen worden dan ook steevast in duidelijke, sprekende kleuren uitgevoerd. Met een canvas in de juiste kleur geeft je het interieur net die extra toets. Bovendien zorgt een canvas ervoor dat de kleur aanwezig is, maar niet gaat overheersen.

Graag geven we onderstaand een leidraad mee in het bepalen van kleuren die je aanspreken.

 

ROOD

Rood is een warme kleur die de aandacht trekt en die geassocieerd wordt met het lichaam. De kleur van bloed is eveneens de kleur van leven, vitaliteit, energie, kracht en passie. Rood behoort tot het warme kleurenpalet.

 Wat betekent rood kleur - Poliptix blog

 

ORANJE

Deze kleur staat voor energie, vitaliteit, creativiteit en optimisme. Een vrolijke kleur dus. Bij oranje is het overigens belangrijk om niet téveel accenten in deze kleur te leggen gezien het dan al snel te overheersend wordt.

 Wat betekent oranje kleur - Poliptix blog

 

GEEL


Geel is – net als oranje - een optimistische kleur. Het staat voor motivatie, blijdschap, creativiteit en een algemeen gevoel van welzijn.

 Wat betekent geel kleur - Poliptix blog

 

GROEN

Staat voor de kleur van de natuur en wekt een gevoel van tevredenheid, optimisme en vertrouwen op. Bovendien symboliseert groen genezing en hoop. Binnen het interieur kan groen een gevoel van rust creëren.

 Wat betekent groen kleur - Poliptix blog

 

BLAUW

Vaak wordt blauw geassocieerd met professionaliteit, idealisme en evenwicht. Blauw behoort tot het koele kleurenpalet. Dit betekent dat het binnen het interieur een verkoelende en verruimende sfeer schept.

 Wat betekent blauw kleur - Poliptix blog

 

PAARS

Paars is speciaal. Met deze kleur wordt een stukje magie in de woning geïntroduceerd. Paars staat immers voor kracht, spiritualiteit, mystiek en de zoektocht naar persoonlijke en diepe betekenis.

 Wat betekent paars kleur - Poliptix blog

 

TIP: wanneer een bepaalde kleur je erg aanspreekt, overdrijf dan niet met het gebruik hiervan. Wanneer er namelijk teveel van een zelfde kleur in het interieur worden gebruikt, kan die kleur té overheersend worden. Een canvas is uitermate geschikt om net de juiste hoeveelheid kleuraccent te leggen.

In onze webshop bieden we jullie meer dan 200 verschillende canvassen aan, telkens uitgevoerd in duidelijke, sprekende kleuren. 

Kies hier welke kleur jouw interieur gaat opvrolijken => Muurdecoratie van Poliptix

 

Poliptix - wij maken je leven kleurrijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2019 Poliptix
Bank transfer PayPal MasterCard Visa Bancontact / Mister Cash Belfius KBC SOFORT Banking ING HomePay
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »