fb pixel

Abstract aan de muur - wat is abstract?

Bij het kiezen van de juiste muurdecoratie op de juiste muur ga je niet over een nacht ijs. Het is immers een beslissing die de sfeer in de kamer nogal kan veranderen. Een van de vele keuzes die je hebt in de verschillende stijlen is een abstracte wanddecoratie. Maar wat is dat eigenlijk, abstract? En past een abstracte wanddecoratie overal bij?

Abstract is niet concreet

Als je bij een schilderij niet direct ziet wat het voor moet stellen is het vaak abstract. Het is eigenlijk heel eenvoudig, het tegenovergestelde van abstract is concreet. Een abstracte wanddecoratie is vaak verre van herkenbaar, ver van het normale leven. Wat afgebeeld wordt, is niet de zichtbare werkelijkheid. Eerlijk is eerlijk: je moet ervan houden. Maar is het je smaak, dan kun je in elke kamer wel iets abstracts ophangen. Bovendien is het afhankelijk van de kleur waarin het abstracte beeld is uitgevoerd of het in je kamer past.

Abstract aan de muur - wat is abstract?

 

Fantasie

Op abstracte kunst kun je vaak je fantasie loslaten. Je kunt in de afbeelding diverse dingen of situaties zien. Je kunt het vergelijken met op je rug in het gras liggen en de wolken analyseren: elke keer zie je weer wat anders in die wolken. De ene keer zie je duidelijk een schaap, terwijl je vijf minuten later misschien een ijshoorntje ziet. Het is maar net waar je op dat moment aan denkt! Anders dan bij de wolken zit in een abstracte wanddecoratie uiteraard geen beweging. Toch is het afhankelijk van je gemoedstoestand wat je erin ziet.

Abstract aan de muur - wat is abstract - fantasie

 

Wisselkunst

Een abstracte afbeelding kan bijvoorbeeld prima afgedrukt worden op canvas. Het leuke van deze manier van kunst aan de muur is dat het betaalbaar is door het materiaal. Het leent zich bij uitstek voor de prachtigste beeltenissen aan de muur. En omdat het betaalbaar is, kun je ook regelmatig wisselen van afbeelding. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je het abstracte beeld zat wordt. Je zit er niet voor járen aan vast.

 

Abstract is modern

Abstract is modern, maar modern is niet per definitie abstract. Hou je niet van abstract, dan kun je dus nog steeds iets heel moderns aan de muur hangen. Soms is een afbeelding ook deels abstract. Bijvoorbeeld als je er wel iets in herkent, maar dat het evengoed niet waarheidsgetrouw is. Je kunt hierbij denken aan een paard dat in felle kleuren en strepen op het doek gezet is. Uiteraard herken je hierin best een paard, maar in die kleuren zie je het beest meestal niet in de wei staan.

Abstract aan de muur - wat is abstract en modern

 

Bijpassende kleuren

Kies je een afbeelding voor wanddecoratie, kijk dan niet alleen naar de beeltenis, maar ook naar de kleuren. Passen de kleuren bij de rest van de ruimte? Als dat zo is, dan geniet je nog meer van je wanddecoratie. Nu is het niet direct zo dat je een wanddecoratie ophangt met exact dezelfde kleuren als je interieur. Soms is juist iets wat contracterend is veel mooier. Wanddecoratie kun je vergelijken met de welbekende kers op de taart: zonder iets moois aan de muur is de woning niet af.

Abstract aan de muur - foto op canvas

Abstracte foto op canvas

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2019 Poliptix
Bank transfer PayPal MasterCard Visa Bancontact / Mister Cash Belfius KBC SOFORT Banking ING HomePay
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »